Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Geleceğin bilim ve teknolojisine hazır olun

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, üniversite öğrenci toplulukları temsilcileriyle bir araya geldi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Aslan “Siz gençler, geleceğin bilim ve teknolojisine hazır olun. Hazır olmak demek o teknolojiyi yönetmek ve ülkemize katma değeri yüksek teknolojik ürünler yapabilmektir” ifadesini kullandı.

KÖKLÜ BİR MEDENİYETE SAHİBİZ

Üniversite öğrenci topluluk temsilcileri ile  bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, bir taraftan tarihi bilgiler verirken, diğer taraftan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Mavi Salonda düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreter Doç. Dr. Metin Arslan ile Üniversite öğrenci topluluklarına üye olan öğrenciler katıldı. Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, öğrencilere Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında yapılan faaliyetleri ve amaçlarını anlattı. Ülkemizde geçmişten bugüne yaşanan teknolojik gelişme ve faaliyetlerden örnekler veren Rektör Aslan, eserleriyle ve fikirleriyle dünya bilim tarihine damga vurmuş İbni Firnas, İbni Sina, Cabir Bin Hayyan, Cezeri, Zehravi, Vecihi Hürkuş, Cahit Arf, Halil İnalcık gibi önemli bilim insanlarına sahip köklü bir medeniyet olduğumuzu belirtti.

KİTAP HEDİYE ETTİ

Rektör Aslan,  öğrencilere bilim insanlarımızın  yaptığı çalışmaları ve ortaya koyduğu eserleri inceleme tavsiyesinde bulundu.  ‘Biz geçmişte de vardık, geçmişten ve bugünden kazandığımız birikim ile gelecekte de var olacağız’ düşüncesi ve inancıyla hareket etmemiz gerektiğini ifade eden Rektör Aslan, “Kendimizi bilmek istiyorsak bilim tarihimizle ilgili değerlendirmeleri doğru yapmamız lazım. Siz gençler, geleceğin bilim ve teknolojisine hazır olun. Hazır olmak demek o teknolojiyi yönetmek ve ülkemize katma değeri yüksek teknolojik ürünler yapabilmektir” diye konuştu. Rektör Aslan,  konuşmasının ardından topluluk üyelerinin isteklerini ve projelerini dinledi, sorularına cevap verdi. Rektör Aslan, sorduğu sorulara en hızlı cevap veren öğrencilere kitap hediye etti. Öğrenciler buluşmadan duydukları memnuniyeti belirterek Rektör Aslan’a teşekkür ettiler. Rektör Aslan da öğrencilerin sorunlarının çözümü noktasında yönetim olarak her zaman ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x