Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSağlık

Aile hekimlerine proje tanıtımı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vali Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat’ın öncülüğünde çalışmalarına devam edilen, Gönül Elçileri’ Projesinin 2. Alt bileşeni olan “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” kapsamında Yahşihan ilçesinde bilgilendirme faaliyetleri tüm hızı ile devam ediyor.
AİLE HEKİMLİKLERİNE ZİYARET
Yahşihan Kaymakamı Sayın A.Ferhat Özen’in talimatları ile İlçede çeşitli kurum, kuruluşlarda tanıtım ve planlama toplantıları yapan proje ekibi bu defa da Aile Hekimliklerini ziyaret etti. Yahşihan Kaymakamlığınca oluşturulan proje ekibi ziyarette bulundukları aile hekimliklerinde görev yapan doktorları  “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi”  hakkında bilgilendirdiler.
Aile hekimlerine proje tanıtımı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriKÖY KÖY DOLAŞACAKLAR
Öte yandan Yahşihan Kaymakamlığı Proje ekibi ilerleyen günlerde kadınları yeniden eğitime kazandırılabilmek ve meslek sahibi yapmak için Mesleki Eğitim Projesi’ni köy köy, mahalle mahalle dolaşarak kadınlara anlatmaya çalışacaklar.
KADINLAR İÇİN MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ NEDİR?
Örgün eğitim dışında kalmış kadınların yeniden eğitime kazandırılması ve Mesleki Açık Öğretim Lisesine yönlendirilmesi amaçlanmaktadır.  Bu proje açık öğretim lisesinden mezun olanların iş yaşamına katılmalarına aracı olacaktır. İmkansızlıklar sebebiyle okuyamamış kadınların toplumsal yaşama daha fazla dahil olması, ekonomik ve sosyal yönden güçlenmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Örgün eğitimin dışında kalmış kadınlara ikinci bir şans vermek. Kadınları eğitim konusunda toplumsal farklılık yaratarak onları rol model olmaya teşvik etmek. İlköğretim veya ortaokul mezunu kadınların, Mesleki Açık Öğretim Liselerine kayıtlarını yaptırmak. Kadınların Mesleki eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerini destekleyecek eğitimler almalarını sağlamak.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
4 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu