Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Arıcılıkta gerilerdeyiz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, arıcılara yönelik destek ve faaliyetler için İl Müdür Vekili Ekrem Şener’e teşekkür etti.
‘ARTARAK DEVAM EDECEK’
Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz vermiş oldukları destek ve katkılardan dolayı İl Müdür Vekili Ekrem Şener’e ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su ürünleri Şube Müdürü Orhan Çetin’e teşekkür etti. Yorulmaz, desteklemelerin çiftçilerin Ziraat Bankasındaki hesaplarına yatırıldığını belirterek, “Önümüzdeki yıllarda bu desteklemelerin artarak devam etmesi beklenmektedir” dedi.
‘GERİLERDE YER ALIYORUZ’
İl Müdür Vekili Ekrem Şener ise yapılan desteklemelerle alakalı olarak şu bilgileri verdi; “Modern hayvancılığın önemli dallarından biri olarak kabul edilen arıcılık, uygun iklimi ve dünyada mevcut olan ballı bitki tür ve çeşitlerinin % 75’ine sahip zengin florası ile yurdumuzun hemen her yerinde başarıyla yapılmaktadır. Ancak sayılan avantajlara rağmen arıcılık sektörü, son yıllarda üretimde büyük aşama kaydetmiş olmakla birlikte, dünya arıcılığında hak ettiği yere henüz ulaşamamıştır. Koloni varlığı bakımından üst sıralarda bulunmamıza rağmen, gerek koloni başına verimi gerekse toplam bal üretiminde daha gerilerde yer almaktayız.
74,7 BİN TL ÖDEME YAPILDI
Söz konusu desteklemeler Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Arıcılık Kayıt Sistemine (A.K.S) kayıtlı en az 30 adet arılı kovana sahip işletme ve tanımlama numarası almış Birlik üyesi arcılılara 2013 yılı için kovan başına 8 TL olmak üzere Kırıkkale ili genelindeki 132 arı yetiştiricisine 9.346 adet kovan için 74.790.00 TL destekleme ödemesi yapılmıştır”
 
 
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu