Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

ASKOM toplantısı yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu tarafından Koordinasyon ve hizmet standartlarını belirlemek üzere ASKOM toplantısı yapıldı.
GENİŞ KATILIM
İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM), İl genelindeki Hastanelerin Acil Servisleri ile İl Ambulans Servisi arasındaki koordinasyon ve hizmet standartlarını belirlemek üzere İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda ASKOM toplantısı düzenledi. Toplantıya  İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Müdür Yardımcısı, Acil Ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü, Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri, Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticisi, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürü ve Özel Hilal Hastanesi temsilcisi katıldı.
KALİTE ARTIRILACAK
Toplantıda il genelindeki Acil Sağlık Hizmeti ile ilgili kurum kuruluşlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğini sağlamak üzere çeşitli kararlar alındı.  Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Murat Ağırtaş tarafından yapılan 2013 yılı Kırıkkale Acil Sağlık Hizmetleri sunumunda, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin mevcut durumu hakkında bilgiler verildi. Kırıkkale Acil Sağlık Hizmetlerine ait 2013 yılının istatistiki verileri doğrultusunda yapılan değerlendirmede;  Kırıkkale’de Acil Sağlık Hizmetleri sunumunun geleceğe yönelik yapılabilecek gerek eğitim, gerek koordinasyon gerekse verilen Acil Sağlık Hizmetleri sunumunun kalitesinin daha yüksek seviyelere çıkartılması hususunda görüş birliğine varıldı.
ANNE BEBEKT ÖLÜMLERİ KONUŞULDU
Ayrıca Kırıkkale’deki tüm sağlık sunucularının işbirliğinde yürütülen sağlıkta önemli parametrelerden olan Anne ve Bebek ölümlerinin önlenmesi ve uzun vadede minimuma indirilmesi noktasında görüş alışverişinde bulunuldu. Acil Sağlık Hizmetleri uygulamalarında hizmet kalitesinin ve uygulanabilirliğinin artırılması ve geliştirilmesi hakkında kararların alınmasıyla ASKOM toplantısı sona erdi.

Başa dön tuşu