Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

assisTT’e resmi açılış

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Telekom Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve bir süre önce hizmete başlayan assisTT Çağrı Merkezi’nin resmi açılış töreni yapıldı.GENİŞ KATILIM

Düzenlenen açılış törenine; Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Vali Ali Kolat, eşi İlksen Kolat, Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Habib Soluk ve davetliler katıldı.

‘DÜNYADA 125 BİN ÇAĞRI MERKEZİ VAR’

Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan: “Yüzde yüz Türk Telekom’un iştiraki olan assisTT’in 18. Çağrı Merkezini açıyoruz. İnşallah bu merkezde başlangıçta 164 gencimiz iş sahibi olacak. Ama zaman içerisinde bu sayı artacak. Çağrı merkezlerine baktığımızda aslında 15 yıllık bir geçmişi var. Dünyada Çağrı Merkezlerinin 400 milyar dolar civarında bir paya sahip olduğunu görüyoruz. Türkiye’ye baktığımızda aşağı yukarı 1 milyar dolar bir paya sahip olması söz konusu. Dolayısıyla çağrı merkezlerinin Türkiye’de daha da geliştirilmesi ve daha da güçlendirilmesi gerektigini düşünüyorum. Bugün Türkiye’de çağrı merkezlerinde 70 bin kişi istihdam ediliyor. Dünyaya baktığımızda 11 milyon kişinin çağrı merkezlerinde istihdam edildiğini görüyoruz. Dünya genelinde 125 bin çağrı merkezi var. Ve her geçen günde bu çağrı merkezleri artıyor, gelişiyor” dedi.

‘İSTİSNAİ BİR GÜN’

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay yaptığı konuşmada: “Bugün Kırıkkale’de istisnai bir gün yaşıyoruz. Açılışlar yapıyoruz. Bunlar daha çok biten hizmetlerin açılışları oldu. Biraz önce Yüksek İhtisas Hastanesini, Üniversite Hastanesi’ni,  Rektörlük Hizmet binasını, Veterinerlik Fakültesi Hastane kısmının açılışlarını yaptık. Şimdi burada Kırıkkale için güzel bir açılışı daha yapıyoruz. Burası biliyorsunuz Türk Telekom’un Çağrı merkezi ve 18. si. Burada şuanda 250 kişi istihdam edilecek ve giderek de bu sayı artacak. Burada çalışan arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum” dedi.

ATALAY ÇAĞRIYI CEVAPLADI

 Daha sonra assisTT Çağrı Merkezinin resmi açılışı gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Vali Ali Kolat ve beraberindeki heyet assisTT Çağrı Merkezini gezdiler. Burada Başbakan Yardımcısı Atalay gelen bir çağrıya cevap vererek vatandaşla konuştu.

Başa dön tuşu