Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

Bu günümüzü şehitlere borçluyuz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

18 Mart Şehitleri Anma günü Kırıkkale’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Vali Ali Kolat, “Şehitlerimizin sayesinde huzur ve güvende yaşıyoruz” dedi.

TÖREN MEYDANDA BAŞLADI

İlk tören Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenkler sunulmasıyla başladı. Törene Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Vali Yardımcıları, Adli, idari ve askeri yetkililer, il müdürleri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri, davetliler, gaziler ve şehit aileleri katıldı. Vali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

ŞEHİT MEZARLARINA KARANFİL

Daha sonra Kırıkkale Şehitliğindeki törene geçildi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından şehitlerimiz anısına Saygı Atışı yapıldı. İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından şehitlerimizin ruhu için dua edildi. Daha sonra Vali Kolat ve beraberindeki heyet, şehit mezarlarına kırmızı karanfil bırakarak şehit aileleriyle bir süre sohbet etti.

DERNEKLERE ZİYARET

Kırıkkale Şehitliğindeki törenden sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi ziyaret edildi. Burada şehit aileleri ve gazilerle bir süre sohbet eden Vali Kolat, Derneğin Şeref Defterini imzaladı. Daha sonra Vali Kolat ve beraberindeki heyet, Vatan İçin Can Verenler Derneği Kırıkkale Şubesini ziyaret etti. Ziyarette şehit aileleriyle sohbet eden Vali Kolat, Şeref Defterini imzaladı. Ziyaretlerin ardından, Kırıkkale Polisevinde şehitler anısına verilen yemeğe geçildi. Burada açılan Çanakkale Şehitleri ile ilgili fotoğraf sergisi gezilerek bilgi alındı.

‘ŞEHİTLERİMİZİN ÖNEMLİ BİR YERİ VAR’

Burada konuşan Vali Kolat: “18 Mart çok önemli bir tarih. Çanakkale Zaferi 250 bin şehidin vefat ettiği dünyanın en büyük olaylarından birisi. Akif’inde dediği gibi “ Şu boğaz harbi nedir var mı ki dünyada eşi, En büyük orduların yükleniyor dördü beşi, Karadan yol bularak geçmek için Marmara’ya, Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya” diye başladığı mükemmel bir şiiri var. Hakikaten şehitlerimizin dinimiz açısından, örf, adet, gelenek ve inançlarımız açısından son derece önemli bir yeri vardır. Biz şehitlerimizin sayesinde huzur ve güven içerisinde yaşıyoruz.

‘TALEPLERİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ’

Bu vesileyle onları rahmetle ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize, malullerimize sağlık diliyoruz, vefat edenlere Allah rahmet eylesin hayatta olanlara şükranlarımızı sunuyoruz. Bu çerçevede şehitlerin yakınlarıyla ilgili, gaziler ve malullerle ilgili derneklerini de ziyaret ettim. Çok güzel çalışmaları oldu. Ne talep edildiyse büyük oranda yerine getirildi. Dolayısıyla biz de Valilik olarak, Kamu Kurum ve Kuruluşları olarak, Sivil Toplum Kuruluşlarımız olarak sizlerle iç içe gönül gönüle elimizden gelen her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor yakınlarına sabır diliyorum. Ayrıca bu yemeği düzenleyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Başa dön tuşu