Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Atalay, “Ak Parti’yi lekeletmeyiz”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, partisinin Kırıkkale İl Kültür Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı aday tanıtım toplantısında konuşan Atalay, “Ak Parti’ye karşı yapılan haksız saldırılar var. İktidarı düşürmek için oyunlar oynanıyor. Ak Parti’yi lekeletmeyiz” dedi.
 
EV EV GEZİP, SIKILMADIK EL BIRAKMAYACAĞIZ
Kırıkkale İl Kültür Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında Ak Parti’nin il, ilçe ve belde başkan adayları tanıtıldı. Toplantıya Kırıkkale halkı yoğun ilgi gösterirken, salon tıklım tıklım doldu taştı. Toplantıda açılış konuşmasını Ak Parti İl Başkanı Mehmet Demir yaptı. Ak Parti’ye olan teveccühün 30 Mart’ta ispatlanacağını öne süren Demir, Kırıkkale halkının sağ duyusuna inandıklarını söyledi. Demir, “Biz Kırıkkale için hizmetkar partiyiz. Hayallerimizin talibi olması dileğiyle sizlerden yine oylarınızı bekliyoruz.” diye konuştu.  Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı, gece gündüz demeden çalışacaklarını ve asla pes etmeden, ev ev gezip, sıkılmadık el bırakmayacaklarını söyledi. Ak Parti’nin diğer partilerden farkını dile getiren Saygılı, “Biz söyleyeceğimiz söyler, söylediğimizi yaparız. 3 milletvekili çıkardık. Halkımız genel seçimde bize oyunu kullandı, yine bizi seçeceğinden hiç şüphemiz yok.” dedi. Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, 10 yıllık süreçte Kırıkkale’ye birçok kazanım kazandırdıklarını ve bunu Ak belediyecilik ile yaptıklarını söyledi.
 
YAHŞİHAN BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ BİR İLÇE
Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, konuşmasında seçilen adayları tek tek tanıttı. Hayırlı olanın bu olduğunu dile getiren Can, aday adaylarına teşekkür ederek, onlarında çalışacağından şüphe duymadıklarını söyledi. Can, “30 Mart’ta 11-0 yapacağız. Bunun için çalışıp, gece gündüz gezeceğiz. Özellikle bazı ilçelerimiz büyük önem taşıyor. Mesela Yahşihan bizim için çok değerli bir ilçe” diye konuştu. Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, gazetecilere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Köksal, “Basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Biz buradan sonra dinlenmeye çekileceğiz ancak onlar hala haber yazıyor olacak. Her yerde onları görüyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Salonu tıklım tıklım dolduran partililerimize teşekkür ederim. Özellikle dışarıda kalan ve bizi bekleyen tüm gönüldaşlarımıza ayrı teşekkür ederiz. Partimiz üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. 30 Mart bu yüzden çok önemli. Siz değerli halkımız gereken gruplara, gereken darbeyi 30 Mart’ta vuracaksınız, inanıyoruz” dedi.
 
17 BİN KİLOMETRE DUBLE YOL YAPILDI
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay ise, Türkiye’de Ak Parti’yi zayıflatmak ve Ak Parti iktidarını düşürmek için kurulan uluslararası boyutları olan büyük bir koalisyonun bulunduğunu belirterek, “Milletimiz bu konuyu iyi anladığı içinde bunlar başarılı olamadılar. Bu bitti artık. Bu büyük hareket, bu AK hareket asla lekelenemez, lekeletmeyiz, bundan emin olun” dedi. Türkiye’nin kaynaklarının çok iyi kullanıldığını belirten Atalay, “O hortumların hepsini kestik. Ortada çete, mafya hiçbir şey kalmadı. ve onun için bugün Türkiye’nin milli geliri üç misline çıktı. Onun için 17 bin kilometre duble yol yapıldı. Onun için 52 ilimiz havaalanına kavuştu. Onun için bu çalışmalar, hastaneler, okullar, bu imar faaliyetleri yapıldı ve Türkiye bu gün borç alan değil borç veren bir ülke” dedi.
 
ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ
Atalay; “AK Parti’nin en güçlü olduğu noktada ve milletimizin de en hassas olduğu bu konularda bu yıpratıcı yayınlara aldanmayın, göreceksiniz olup bitenlerin hepsi değerlendirilecek, yargı adaletli bir şekilde karar verecek ve gereken yapılacaktır” “Yargı paketi de çok önemli. Türkiye’nin normalleşmesi yönünde çok önemli adımlar atıyoruz” “İnsanlar ilgili, ilgisiz herkes ‘telefonum dinleniyor’ diyor. AK Parti’nin en güçlü olduğu noktada ve milletimizin de en hassas olduğu bu konularda bu yıpratıcı yayınlara aldanmayın, göreceksiniz olup bitenlerin hepsi değerlendirilecek, yargı adaletli bir şekilde karar verecek ve gereken yapılacaktır” dedi.
 
HER ZAMAN BAŞIMIZ DİK OLACAK
Türkiye’nin bugün dev bir ülke olduğunu ifade eden Atalay, şöyle konuştu: “Zor durumda küçük bir ülke değil, kıskanılan dev bir ülke. Büyük bir ülke, G20’lerin içinde, en zenginler arasında, dünyadaki 17’nci ülke, Türkiye bugün otoyolları, duble yolları ile havaalanları ile bütün yatırımlarıyla, sağlık, eğitim sistemi ile her ildeki üniversiteleri ile hamdolsun çok mesafe almış bir ülke. Türkiye’de bunu gerçekleştiren Ak Parti’dir. Onun için biz böyle bir hareketin temsilcisiyiz. Her zaman başımız dik olacak, öyle gelişen, bazı gelişen kara propagandan da hemen etkilenmeyeceğiz. Şöyle bir düşüneceğiz. Bu kara propagandaların sebebi ne? Gelişen yeni durumların sebebi ne? Dolayısıyla inşallah yeni dönem hem şehirciliğimizde hem de ülke genelinde yeni bir başlangıç. Sadece bu seçim değil, başkanlarımızı seçme seçimi değil, bu seçim kendinden sonraki seçimleri de etkileyecek ve Türkiye’nin geleceğini etkileyecek çok farklı bir seçim. Bu seçim, yerel seçimden çok daha öte bir seçim. Hepimiz bunu biliyoruz ve söylüyoruz.”
 
YIPRATICI YAYINLARA ALDANMAYIN
Atalay, son zamanlarda yaşanan olayları herkesin bildiğini belirterek, “Bir koalisyon var. Büyük bir koalisyon. Yarısı dışarıda, yarısı içeride, uluslararası boyutları var. İçeride boyutları var ve bunların hedefi, Türkiye’de AK Partiyi zayıflatmak, Ak Parti iktidarını düşürmek” dedi. Her şeyin farkında olduklarını, bu konuların hepsinin ayrıntılı bir şekilde çalışıldığını dile getiren Atalay, şunları kaydetti: “Milletimiz bu konuyu iyi anladığı için de bunlar başarılı olamadılar. Bu bitti artık. Bu büyük hareket, AK hareket asla lekelenemez. Lekeletmeyiz. Bundan emin olun. Herkes bundan emin olsun. Bizim temel misyonumuzdur bunlar. Milletimiz bunun için güveniyor ve Allah’ın izniyle biz bu güveni asla sarsmayız. Hepimizin bireysel hayatımızda, görev hayatımızda en önemli hassasiyetimiz budur. Bizler hep kendimizden vererek, hizmet yürütürüz. Hep öyle olmuştur. Dolasıyla Ak Parti’nin en güçlü olduğu noktada ve milletimizin de en hassas olduğu bu konularda bu yıpratıcı yayınlara aldanmayın, göreceksiniz olup bitenlerin hepsi değerlendirilecek, yargı adaletli bir şekilde karar verecek ve gereken yapılacaktır.”
 
DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ GÖRÜŞÜLÜYOR
Bazı savcı ve hakimlerin yerlerinin değişmesinin farklı şekilde yorumlandığını belirten Atalay, “Oralarda bir ekip vardı. Birbiriyle irtibatlı, adaleti sarsan, teraziyi doğru tartmayan bir ekip vardı. Çok büyük usul hataları ile yürüttüler ve bunlar tespit edildi. Bundan sonra inşallah yargı adaletli bir şekilde olup bitenleri değerlendirecek” diye konuştu. Atalay, TBMM’de 11 Şubat’ta Anayasa Komisyonu’nda Demokratikleşme Paketi’nin görüşülmeye başlanacağını belirterek, seçimden önce paketi çıkaracaklarını bildirdi.
 
TUTUKLAMALAR 5 YILA İNİYOR
Son dönemde hazırladıkları yargı ile ilgili bir paketin Adalet Komisyonu’nda 11 Şubat’ta görüşülmeye başlanacağına değinen Atalay, şöyle konuştu: “O yargı paketi de çok önemli. Türkiye’nin normalleşmesi yönünde çok önemli adımlar atıyoruz. Özel Yetkili Mahkemeleri tamamen kaldırıyoruz. Bu Özel Yetkili Mahkemeler, iyi açıklamak lazım birileri yanlış yorumlar yapıyor, Özel Yetkili Mahkemeler aslında Devlet Güvenlik Mahkemelerinin devamıdır. Biz geçici bir dönem için onları korumuştuk. Mevcut davalar bitsin sonra bunu kaldırırız diye, şu anda kaldırıyoruz. Zaten her Özel Yetkili Mahkeme, bir ağır ceza mahkemesidir. Sadece ona özel davalar verilmiştir. Şimdi bütün ağır ceza mahkemeleri o tür davalara bakacak. Hangi ildeyse, neredeyse onlar bakmış olacak. Bu Türkiye’nin yargı alanında daha bir normalleşmesidir. Bizim 11 yıl en önemli çabamız Türkiye’yi normalleştirmek olmuştur ve o çabamız devam ediyor. Bu son gelişmeleri de bir anlamda biz fırsata dönüştürdük, ekip olarak iyi çalıştık ve yine demokratik motifleri ağırlıkta olan yeni bir paketi çıkarttık. Burada tutuklamalar 5 yıla iniyor. Şu anda 10 yıl. Şöyle düşünün bir dava 5 yıl sürüyor, 5 yıl o kişi tutuklu, dava sonuçlanmıyor. Tutukluluk bir tedbirdir, bir ceza değildir.”
 
YÜZDE 48 BUCUK OY ORANIMIZ VAR
Pakette çok önemli değişikliklerin bulunduğunu vurgulayan Atalay, “Önemli değişiklikler var, telefon dinlemeleri ile ilgili. Büyük bir kaygı alanı oldu, insanlar, ilgili, ilgisiz herkes ‘telefonum dinleniyor’ diyor. Bunlara son vermek için çok özel maddeler getirdik bu pakette. Hem illegal şekilde bu işleri yapanların cezalarını arttırdık 4 yıla kadar hem de yargıda dinlemeyi artık öyle şüphe falan değil delile bağlayacak, mahkeme delile bağlayarak ve ağır ceza da buna karar verecek. Bütün bunları bu yasanın içerisinde getiriyoruz” dedi. Atalay, bugün yerel seçim olsa, Ak Parti’nin oy oranının yüzde 48.50 olduğunu belirterek, bazen yüzde 50’nin bir altına düştüğünü ancak yine aynı trendde devam ettiklerini kaydetti. Tanıtım toplantısının ardından Atalay ve beraberindekilerin katılımıyla AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı’nın seçim bürosunun açılışı yapıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu