Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Atalay; “Öpüp başımıza koyuyoruz”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“Başbakanın seçim sonuçlarından memnun olup olmadığına” ilişkin soruyu yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Biz çok teşekkür ediyoruz, milletin değerlendirmesi, öpüp başımıza koyuyoruz. Başbakanımızın da yöntemi budur” dedi.
KATILIM REKOR KIRDI
Atalay, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. “Yerel seçimler için nasıl bir strateji uygulandı, sonuçları nasıl okumamız lazım” şeklindeki soru üzerine Atalay, stratejilerinin, kampanyalarının başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. “Uluslararası mukayeselere, Türkiye’deki seçim sonuçlarına bakarsanız, liderliğin en fazla rolünün olduğu bir seçim sonucu bu” ifadesini kullanan Atalay, seçim başarısında reklam kampanyasından miting alanının organizasyonuna, sloganların tespitinden şarkılara kadar tüm çalışmaları hesaba katmak gerektiğini bildirdi. Seçimde yüzde 90’a varan katılımla rekor kırıldığını ifade eden Atalay, “Kazananı kaybedeni şundan mutlu olsun, millet demokrasinin tam farkında, seçimin değerini biliyor ve herkes sandığa gidiyor” diye konuştu.
BAŞARIMIZ ÇOK YÜKSEK
Atalay, “öngördükleri sonuçta sapma olup olmadığına” ilişkin genel ve yerel seçimin farklı olduğunu, yerel seçimde yerel faktörlerin çok fazla etkisinin bulunduğunu söyledi. Genel seçimler için oy oranlarının yüzde 50 civarında olacağını anlatan Atalay, oylarında bir düşme yaşanmadığını vurguladı. Oyları yüzde 50’nin üzerindeydi, yerel seçimde 45’e kadar düştü” değerlendirmesinin çok yanlış olduğunu ifade eden Atalay, şunları kaydetti: “Genel seçimde, 2007’deki oyumuz yüzde 47 idi. Ama 2009’daki yerel seçim oyumuz yüzde 38,5 idi. Yani yerel seçimler düşürür. Ama bu defa yerel seçimde de 38,5 almadık, 45’in üzerinde aldık. Yani yerel seçimde bizim şu andaki başarımız çok yüksek. Biz doğrusu ne tahmin ediyorduk, önceleri biz yerel seçim şartlarında 43-44 tahmin ediyorduk. Ama seçimin gelişen dönemlerinde yapılan araştırmalarda kesin olarak şu kanaate vardık, yüzde 45 ile 50 arasında bir yerde olacağız. Ağırlıklı tahminimiz de yüzde 47 civarındaydı. Bizim oyumuzda şu anda genel seçim şartlarına göre hiçbir düşme yok. Bugün genel seçim yapılsa biz yine yüzde 50 bandında oy alırız. Biz bunları çok iyi analiz ediyoruz.”
 
Atalay, “Özellikle birileri şuna da yatkın, ‘Cemaat faktörü oy düşürdü’ falan. Hiç bir etkisi, hiç bir rolü olmadı” dedi. “Cemaat faktörünün referandumda etkisi olduğuna” ilişkin iddiaların sorulması üzerine de Atalay, “Referandum genel seçim gibi değildir. Sivil toplum kuruluşları falan hepsi rol alır. Yani ‘Referandumda cemaat çalıştı da şöyle oldu, böyle oldu’ gibi bu değerlendirme de yanlış” ifadesini kullandı. “Kasetler, tapeler, özel hayata dair bilgilerin karşısında yürüttüğünüz net strateji nasıl yüzde 5 daha fazla oyu sağladı, vatandaş bunu kabul etmedi mi?” sorusunu yanıtlarken Atalay, vatandaşın, bunları inandırıcı bulmadığını söyledi. Bir yanlışlık yapan olması durumunda AK Parti’nin mutlaka bunun hesabını soracağını, yargıya götüreceğini ve cezasının verilmesini sağlayacağını, partilerine ve hükümetlerine karşı böyle bir inanç olduğunu dile getiren Atalay, “17 Aralık operasyonu ve sonrası devam eden şeyler, seçime yakın, vatandaş şöyle algıladı, ‘Türkiye’nin bir gidişi var, iyi bir gidiş, pozitif bir gidiş, yükselen bir trend. Birileri bunu durdurmak istiyor. Burada bir risk var.’ Risk gördüğünde millet destek verdi” değerlendirmesinde bulundu. Atalay, dün seçim sonuçlarına ilişkin Başbakan Erdoğan başkanlığında genel merkezde bir değerlendirme yapıldığını, strateji ekibinin çalıştığını ve çok iyi bir analiz çıkaracaklarını söyledi. “Başbakanın seçim sonuçlarından memnun olup olmadığına” ilişkin soruyu Atalay, “Biz çok teşekkür ediyoruz, milletin değerlendirmesi, öpüp başımıza koyuyoruz. Başbakanımızın da yöntemi budur” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
4 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu