Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

ATATÜRK’Ü ÖZLEMLE ANIYORUZ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

10 Kasım 1938’de aramızdan ayrılan, 100. Yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. Yılında bugün ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de düzenlenecek törenlerle bir kez daha rahmetle, minnetle, saygıyla ve dua ile anacağız.

HABER: TAHİR ERDEM

TÖRENLER DÜZENLENECEK

57 yıllık yaşamında milletinin ve vatanının bağımsızlığı için mücadele eden, her mücadeleyi askeri ve siyasi dehasıyla zaferle taçlandırarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugün aramızdan ayrılışının 85. Yılında törenlerle anılacak. 10 Kasım Atatürk’ü anma günü ve Atatürk haftası dolayısıyla bugün ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de törenler düzenlenecek. Saa.08.50’de Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayacak anma etkinlikleri Saat.09.15’te İl Kültür Müdürlüğünde devam edecek. Etkinlikler kapsamında Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım konulu resim sergisi açılacak, Kırıkkale Lisesi tarafından hazırlanan ‘Başka bir Mustafa’ adlı oratoryo gösterisi sergilenecek. Savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimi ve ileri görüşüyle büyük bir devlet adamı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayatının en son anına kadar milletine hizmet ederek adını Türk Milletinin kalbine yazmayı başarmıştır. İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk Milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamıştır. Türk halkının yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde silah arkadaşları ve Türk milletiyle birlikte topyekûn savaşarak Türkiye Cumhuriyetini kuran büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmetle, minnetle, saygıyla ve dua ile anıyoruz.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu