Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Avukatlar TRT sanatçıları ile eğlendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Dünya Avukatlar Günü nedeniyle Kırıkkale Barosu tarafından MKE Lokalinde akşam saatlerinde sazlı sözlü etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe TRT sanatçıları katıldı, avukatlar ve aileleri doyasıya eğlendiler.

REFORMA İHTİYAÇ VAR

Kutlamaya  Kırıkkale Adliyesi Hakim ve savcıları, İl Jandarma Komutanı Harun Karabulut, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Emniyet Müdürü Hasan Oran,  Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, baro idare kurulları, stajyer avukatlar, baro organları üyeleri de katıldı. TRT ses sanatçılarının sahne aldığı geceye katılanlar doyasıya eğlendi.  Etkinlikte bir konuşma yapan Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, reforma olan ihtiyacın bir an önce giderilmesi gerektiğini, güçler ayrılığı ilkesinin açıkça çiğnendiği dile getirerek, “Yargının yürütme ve yasama üzerinde, yürütmenin yargı üzerinde kurduğu tahakküm, yani son dönemde yaşanan olumsuzluklar ile yargı sistemimizin bir reforma olan ihtiyacı tüm arızaları ile birlikte ortaya çıkmıştır” dedi.

BAROLAR MESLEK KURULUŞUDUR

Yılmaz konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi “Barolar hepimizin bildiği üzere bir meslek kuruluşudur. Meslek kuruluşu olarak elbette meslektaşlarına, üyelerine hizmet etmekle görevli ve yükümlüdür. Ama baroların görevi, sadece avukatlık mesleğine, meslek mensuplarına hizmet etmekle sınırlı değildir. Hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, evrensel nitelikteki bu değerlere işlerlik kazandırmak yine baroların görevleri arasındadır. Evrensel değerlerin merkezinde insan hakları vardır.

ZORLUK VE ENGELLEMELERLE KARŞILAŞIYORUZ

İnsan haklarını korumak ve kollamak görevi Avukatlık Kanunuyla görev olarak kendisine verilen bir kurum olarak, yaradılıştan gelen haklardan olan yaşama ve özgürlük hakkı başta olmak üzere diğer bütün insan haklarının ve bu bağlamda savunma hakkının, her zeminde sözcüsü ve savunucusu olmamız gereklidir. Savunma, sadece Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 6. maddesi ve Anayasamızın 36. maddesi gereğince adil yargılanma hakkıyla, hak arama özgürlüğünün vazgeçilmez bir unsuru değil, aynı zamanda yargılama faaliyetini demokratikleştiren bir unsurdur. O nedenle savunma hakkına saygı ve özen gösterilmeden yapılan her türlü yargılama, demokratik olmadığı gibi, hukuki ve adil de değildir. Bugün avukat olarak hepiniz gerek yargı mercileri, gerekse diğer idari kurum ve kuruluşlarda bulunan bilgi, belge ve dosyalara erişmede ve bunları incelemede pek çok zorluk ve engellemelerle karşılaşıyoruz” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu