Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Bakkala harç müjdesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Adem Yurtdan, Bakanlar Kurulu Kararı ile artırılan ve en çok esnaf ve sanatkarı ilgilendiren belediye vergi ve harçlarının yeniden düzenlendiğini ve esnafın hafta sonu ve tatil günlerinde çalışma ruhsat harçlarının düşürüldüğünü açıkladı.GİRİŞİMLER SONUÇ VERDİ

Yurtdan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Belediye Gelirleri Kanununda, vergi ve harçları belirleme yetkisinin belediye meclislerinden alınarak Bakanlar Kurulu’na devredildiğini belirterek, en çok esnaf ve sanatkarı ilgilendiren vergi ve harçlara yapılan zamların konfederasyon boyutunda girişimleri sonucu değiştirildiğini belirtti.

Bakkala harç müjdesi - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Adem Yurtdan

‘ESNAFLA BELEDİYELER KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ’

Esnafın harçlarını yüzde 500 artıran ve esnafla belediyeleri karşı karşıya getiren kararın yeniden belirlendiğini kaydeden Yurtdan , “Bakanlar Kurulu, yaptığımız başvurular sonucunda adil bir vergilendirme çalışması yaparak hem belediye gruplarına hem de işyeri metrekaresine göre vergi ve harçlarını yeniden belirlemiştir. Tarifelere baktığımızda esnaf ve sanatkarımız düşük seviyede harç ödeyecek gruplara girmektedir. Esnafla belediyeleri karşı karşıya getiren karardan dönülmüş olması sevindiricidir” ifadelerini kullandı.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Yurtdan; hafta sonu ve tatil günlerinde çalışma harcının 600 liraya kadar ulaştığını ancak konfederasyon boyutunda yapılan girişimlerle, akabinde yapılan yeni düzenleme ile taban fiyatın 23 lira olarak belirlendiğini müjdeledi. Yurtdan yeni düzenlemenin Resmi Gazetede yayımlandığını söyledi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu