Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

‘Pazar anlamında sıkıntı yaşamayız’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de bulunan çiftçi örgütleri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş ile birlikte Vali Ali Kolat’ı makamında ziyaret etti.GENİŞ KATILIM

Ziyarette, Kırıkkale Kanola Üreticileri Birlik Başkanı, Sulakyurt Ziraat Odası Başkanı, Çelebi Ziraat Odası Başkanı, Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı, Kasaplar Odası Başkanı, Delice Ziraat Odası Başkanı, Arıcılar Odası Birlik Başkanı, Merkez Ziraat Odası Başkanı ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanları bulundu.

‘BEN DE ÇİFTÇİ ÇOCUĞUYUM’

Ziyarette konuşan Vali Kolat: “ Ben de bir çiftçi çocuğuyum. Çiftçi çocuğu olunca tarım ve hayvancılıkla daha fazla ilgileniyorsunuz. Çiftçilerin yaptığı işler konusunda daha da fazla destek vermek istiyorsunuz. İlimizde de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz başta olmak üzere tüm arkadaşlarımız ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Buradaki bizim sıkıntımız sulama alanlarının az olmasıdır. Gerçi yeni barajlarımızın inşaatı devam ediyor. Proje aşamasında olan barajlarımız da var. Kızılırmak buradan geçiyor. Buradan yeterince istifade ettiğimiz kanaatinde değilim. Bunun da ötesinde aile işletmeleri eski canlılığını yitirdi biliyorsunuz. Orta ve büyük işletmelere dönüştü. Bu anlamda Ankara’ya yakınız. Türkiye’nin ortasındayız. Pazar anlamında sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Bu orta ve büyük işletmeleri biraz daha yaygınlaştırabilirsek Kırıkkale’nin bu potansiyelinden daha da fazla yararlanacağız. Bu anlamda sizlerle biraz sohbet edelim. Sorun ve sıkıntıları dinleyelim istedik.  Bu anlamda Hükümetimiz tarıma ciddi manada çok büyük bir destek veriyor.

ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER

Son yıllarda ülkemiz tarımda çok büyük atak yaptı. Hem ürün kalitesi açısından hem de ürün kalitesi açısından çok büyük ataklar yaptı. Daha fazla ürün alır hale geldik. Bu ne demektir. Teknolojiyi takip etmektir. Tarım ve hayvancılık sektöründe dünya standartlarında ne adımlar atılıyorsa bizde de onlar yapılıyor. Yani 25 bin baş hayvan üreten alanlarımız var.  Binlerce sera alanımız var. Bunlar Türkiye açısından çok önemli gelişmelerdir.  Bir de genç nüfusun kırsalda durmaması üretimimizi olumsuz etkiliyor. Ayrıca ilimizde Devletimizin 24.400 çiftçiye ciddi manada katkısı olmuştur.  27 milyon TL civarında destek verilmiştir. Bu ciddi bir adımdır” dedi.

Başa dön tuşu