Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

‘Birbirlerine karıştılar’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay gündem hakkında açıklamalarda bulundu. Seçim kampanyalarını ciddi ve tutarlı bir şekilde yürüttüklerini dile getiren Atalay, CHP ve MHP’nin seçim ittifakı yaptığını dile getirerek, “Birbirlerine karıştılar” dedi.

TAMAMEN KAPATILMADI

Twitter’ın kapatılması ile ilgili açıklama yapan Atalay, “Kişilerle ilgili, kişilerin özel hayatlarını ilgilendiren konularda bir şey çıktığında biliyorsunuz Telekomünikasyon Iletişim Başkanlığı’nın (TIB) bir görevi var. TIB’e başvurulduğunda TIB’in önlemesi lazım. Mahkeme karar alıyor, Twitter’a gönderiyor. Sadece o sayfayı, o konuyu, o kişiyle ilgili olanı ama uygulamıyorlar, epeyce birikiyor 3 mahkeme kapatılmasına karar veriyor. TIB’te böyle bir uygulama yapıyor. Yani bunları geçici şeyler olarak düşünmek lazım. Şu andaki uygulamalar yasa yeni çıktığı için yerine oturmadı biraz doğrusu. Herkesin görevi, ortam sağlayıcının, TIB başkanının, vatandaşın, kendi kişisel hakları saldırıya uğrayan vatandaşın konumu, yargının orada verdiği kararın uygulama durumu vesaire, bunlar rayına oturduğunda inşallah tekrar düzene girer. Yoksa yasanın özünde sistemin tamamen kapatılması yok. Sadece bir kişi ile ilgili rahatsız edici, özlük haklarını, rahatsız edici bir şey varsa, o sayfanın çıkarılması durdurulması yasanın özünde var ve uygulama da öyle devam edecek.” dedi.

SALDIRGANLAR AVRUPA VATANDAŞI

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde dün güvenlik güçlerine yönelik yapılan silahlı saldırı olayı ile ilgili olarak Atalay, “Bu safhalarda tedbirli davranırız, açıklama yapmayız. Bir Içişleri Bakanı olarak daima da uygulamamız budur soruşturmanın iyi yürümesi için. Önceden vereceğimiz her bilgi soruşturmanın yürümesini zorlaştırır. Dün verilebilecek bilgileri verdik. Bunlar 3 kişi, 3’üde yakalandı. 2’si yaralı olduğu için hastanede tedavi ediliyor. Bunlar Avrupa vatandaşı. 2’si Kosova, 1’i Arnavutluk vatandaşı. Bütün bunlarla ilgili soruşturma sürüyor. Sorguları sürüyor. netleştiğinde de açıklaması yapılır. Orada kayıplarımız var. 3 kişi Allah rahmet eylesin, askerimiz, polisimiz, vatandaşımız. Üzücü olan o.” diye konuştu. .

‘TUTARLI VE CİDDİ BİR KAMPANYA YÜRÜTÜYORUZ’

Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim otobüsünden bozkurt işareti yapması konusunda sorduğu soruya ise Atalay, konuşmasına şu şekilde sürdürdü: “Bu seçim dönemi, ortalık iyice karıştı. Yani biz netiz her yerde belli. Neyi savunuyoruz, tek başımıza işte doğrusu çok tutarlı, ciddi, çerçeveli, iyi çalışılmış bir kampanya yürütüyoruz. İlanlarımızla, reklamlarımızla, mitinglerimizle ama diğer partilerin öyle müstakil bir şeyi de yok birbirine karıştı. Zaten biri diğerinin adayını getirdi aday yaptı. Eski Ülkücü işte birini getirdi CHP aday yaptı, şimdi her halde Ülkücülere selam vermesi de gerekiyor. Yani orada zaten CHP, MHP işbirliği olacak. Her halde bu adaylık söz konusu olduğunda bir pazarlık olmuştur biraz. Yani biz sizin eski adayınızı Ankara’ya aday yapalım ama sizde bize oy verin. Onlarda belki demişlerdir biraz da sizde bizim kesime mesajlar verin, e şimdi de mesajlar veriliyor o tür şeyler. Yani epey birbirine karıştı.

İLKESİZ TUTUM SERGİLİYORLAR

Hiçbir araya gelmeyecek CHP ile MHP görüyorsunuz ne kadar ilkesiz tutumlar sergiliyorlar. Onun dışındakilerde yani ortada tek, net, sağlam açık, dimdik duran biziz. Bizim ne ittifakımız var, ne de o tür tutumlarımız var çelişen. Bir anlamda hepsi AK Parti’ye karşı birleşti. Zaten bu seçimi de Ak Parti ile diğerleri arasında, diğerleri dediğimiz de siyasetin dışından katılanlarda var. Yani paralel unsurlar gibi. Hepsine karşı bir seçim kampanyası yürütüyoruz biz. Doğrusu yani daha neler yapacaklar şu 10 günde biz de merakla bekliyoruz. CHP MHP ittifakı ile ilgili daha ileri görüntüler çıkacak ileride zannediyorum. Önümüzdeki günlerde daha netleşir.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu