Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

Siyasette var olacağım

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 2014 Yerel Seçimlerinde Demokrat Parti(DP)’den Kırıkkale Belediye Başkanlığı için aday olan Gazi Eroğlu, seçimden sonra ilk açıklamasını yaptı. Seçim sürecinde yaşadıkları anlatan Eroğlu, alınan sonuçtan Demokrat Parti İl Yönetimini suçladı. Teşkilatı hiç yanında hissedemediği ifade eden Eroğlu, açtı ağzını yumdu gözünü; “İl Yönetimi para peşinde koştu. Bende Kırıkkale’nin kaderini etkilememek için son 4 gün bıraktım ve seçmenlerime istediğiniz partiye oy verin dedim, serbest bıraktım” şeklinde konuştu.

 SEÇİME 4 GÜN KALA BIRAKTIM

Demokrat Parti’den Kırıkkale Belediye Başkanlığı için aday olan Gazi Eroğlu, basın toplantısı düzenledi. Eroğlu, alınan seçim sonuçlarının kendisini hiç rahatsız etmediğini ve İl Yönetiminin suçu olduğunu öne sürdü. Kırıkkale’de 12-13 bin oy potansiyeli olduğunu ve bunu çok iyi bildiğini ifade eden Eroğlu, son 4 gün kala seçimi bıraktığını ve seçmenlerine “istediğiniz yere oy verebilirsiniz” şeklinde kendisine oy kullanılmaması yönünde telkinlerde bulunduğunu iddia etti. Eroğlu, özelikle seçime bir gün kala yaptığı teşekkür konuşmasında seçmenlerine bunu ifade ettiğinde il teşkilatının ortadan kaybolduğunu öne sürdü.

İL YÖNETİMİ MAHİR YILMAZ’A GÖRE LİSTE YAPTI

Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Kırıkkale’nin bilmediği ve bilmesi gerektiğine inandığım bilgiler ışığında bu toplantıyı düzenledim. Öncelikle Kırıkkale’de seçimi kazanan Ak Parti’ye ve Mehmet Saygılı’yı tebrik eder, görevlerinde başarılar dilerim. Kırıkkale’ye hayırlı olsun. 4-5 aylık seçim sürencinde öncesinde Demokrat Parti ile seçim startı verdik. İlk başta bana parti il yönetimi tarafından verilen sözler maalesef yerine getirilmedi. Ben yalnız bırakıldım. Parti il yönetiminin mantalitesinin benim adaylığımdan çok maddiyata yönelik çalışmalar yapması çok kötü bir durumdu. Şöyle ki Ankara’dan yani genel merkezden biz paranın gelmeyeceğini zaten biliyorduk. Bunlara rağmen ben aday oldum. Genel merkezden 1 kuruş bile almadım. Ve bu işi sonuna kadar götürdüm. Ben başkana da söyledim, ‘İl teşkilatı benim yanımda olsun, ben başka bir şey istemiyorum’ dedim. Fakat yine teşkilat 1 gün benim yanımdaysa, 30 gün yoktu. Göstermelik bir seçime girdik. Bana son 2-3 gün kala şu sözler geldi: ‘İl Yönetimi Mahir Yılmaz’a göre meclis listeleri oluşturuldu.’ Bu yüzdende biz yalnız kaldık. Benim seçim bürosuna çıkmayan yönetim üyesi vardı. Ben kandırıldığımı düşünüyorum. Son gün ben teşekkür konuşması yaparken aynen şunları söyledim; ‘Oyunuzu istediğiniz partiye verin. Oyunuzda özgürsünüz. Masaya yatırın adaylarınızı, ona göre oylarınızı verin.’ dedim.  Kırıkkale’nin kaderi ile oynamak istemedim. Oyları bölmek istemedim. Bu konuşmamdan çok rahatım. İyi ki demişim diyorum. Çünkü, Kırıkkale halkı da bana göre tercihini AK Parti’den yana kullanmış. Tabii halkın tercihi, 50 bin oy aldılar. Ben hayatımda düzgün bildiğim çizgiden dönmedim, dönmemde.”

KIRIKKALE’NİN KADERİ İLE OYNAMAK İSTEMEDİM

“İl yönetimi genel merkezde aldığı seçim aracını gezdirmek yerine otoparkta tutmayı tercih etti. Böyle seçime girdik. Ben Gazi Eroğlu’nu yedirmem. 1 oyda alsam, alnım dik benim. Ama Kırıkkale halkına teşekkür ederim. Gerçekten gittiğim yerlerde çok iyi karşılandım. 12-13 bine hitap ettiğimizi biliyorduk. Ancak oyları bölmemek ve Kırıkkale’nin kaderi ile oynamamak adına son gün biz seçmenimizi özgür bıraktık. Ben bunu söylediğim zaman il yönetimi çekip gitti. Yanımda zaten yoklardı, hiçte olmadılar. Ben yalnız bir şekilde seçime girdim. İl yönetimi canla başla çalışması gerekirken, baktık ki biz yalnızız. Bende böyle olduğunu hissedince son 4 gün bıraktık, nitekim cumartesi günü açıkça başka yere oyunuzu verin diye halka ifade ettik. Kırıkkale’nin kaderi ile oynamak istemedim. Bana göre seçmende oylarını Ak Parti’den yana kullanmış diye düşünüyorum. Ciddi ciddi 12-13 bin oyumuz vardı.

İL TEŞKİLATI AYDA 20 DEFA ANKARA’YA PARA İSTEMEYE GİTTİ

“Teşkilat diyordu ki vatandaşa; ‘Belediyeyi kime verirseniz verin, meclis üyelerinin oyunu Demokrat Parti’ye verin’ diyorlardı. İşte biz seçime böyle girdik. Ben uyardım ama olmadı. Ben şuan çok rahatım. İnanın tek üzüldüğüm nokta, il teşkilatının yanımda olmaması. Çok para harcamış olabilirim bu beni yıpratmaz, üzmez. İl teşkilatı ayda 20 defa Ankara’ya para istemeye gitti. Ben onlara dedim ki gitmeyin, oraya gideceğinize benim yanımda durun dedim. Genel merkezden para aldılar mı almadılar mı bilmiyorum. Allah ile onların arasında ama ben 1 kuruş bile almadım. Hatta partinin kirasını bile ben ödedim. Bütün bunların yanında birde ben yalnız kaldım. Zaten partinin durumu da belli. Ama ben her şeye rağmen Kırıkkale’de bir hava verdiğime inanıyorum.”

İL YÖNETİMİ MİTİNG YAPMAMA KARŞI ÇIKTI

“İl teşkilatının bu tavırları yüzünden ben istifa noktasına geldim. Seçime 2 ay kala istifa ettim, birde son 20 gün kala bir kez daha istifa olacaktı geri döndük. Ankara’ya genel merkeze gittim durumu anlattım, istifa edeceğimi söyledim. Genel merkezin sanırım baskısı ile il teşkilatı biraz düzeldi fakat geri 5 gün sonra aynı duruma döndük. Miting yaptım, onda bile il teşkilatı karşı çıktı. Bana miting yapma dediler ama meydan onlara cevabı verdi. Kendimi kurtarmak için miting yaptım. Büyük cesaretti ama ben meydanı doldurdum. Zaten mitingden bir hafta sonra biz kopmaya başladık. Eğer teşkilat yanımda dimdik dursaydı biz seçimi çok iyi yerlere götürebilirdik. Hayati Çimen hep para peşinde koştu. Yanımda olun dedim ama onlar hep Ankara’ya gitti.”

KIRIKKALE SİYASETİNDE YENİ İSİMLER ÇIKMALI

 “Siyasette devam edeceğim. Kırıkkale’ye hizmet etmek istiyorum. Yanımda dik duracak, iyi bir parti ile neden olmasın. Sonuna kadar yanında oluruz, biz seçime hazırız diye güçlü bir parti olursa tabii ki devam edeceğim. Özellikle il teşkilatı benim için çok önemli. Bu arada Kırıkkale’de yeni bir siyasetçi olarak, Mustafa Pekdoğan’ın ve Mahir Yılmaz’ın son olduğunu bundan sonra pek gireceklerini düşünmüyorum. Ki zaten Kırıkkale siyasetinde yeni isimlerin çıkması gerekiyor. Ben Kırıkkale halkına teşekkür ediyorum. Halk beni biliyor, tanıyor. Bende Kırıkkale hizmet etmek istiyorum. İyi bir teklif gelirse ben çalışmalara şimdiden başlayabilirim. Siyasete devam edeceğim. Bırakırsam yanlış olur, Kırıkkale halkını kandırmış olurum. Son olarak basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin. Yarın yine beraber olacağız inşallah. Bu seçim bana tecrübe oldu. Bundan çok büyük dersler aldım” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
10 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
sado
sado
7 Nisan 2014 20:31

son 4 gun birakmis birakmasaydi baskan olacakti;-) k.kaleyi sana biraksak satarsin alirsinnnnn…..

Başa dön tuşu