Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

BU MİLLET ÇANAKKALE RUHUYLA MEYDANLARA ÇIKTI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Şehit aileleri ve gaziler yemekte bir araya geldi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi. Polis evinde verilen yemekte konuşan Kırıkkale valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz, “Bu millet Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında hangi ruhla mücadele ettiyse, 15 Temmuz’da da aynı ruhla meydanlara çıktı” diye konuştu.

KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ

Kırıkkale Valiliği tarafından Polis evinde düzenlenen yemek programına katılan Vali Haktankaçmaz, şehit yakınları ve gazilerle görüşerek, selamlaştı. Kur’an-ı Kerim’in okunduğu programda şehitler için dua edildi. Programda konuşan Haktankaçmaz, “ Bu millet Çanakkale’de hangi ruhla mücadele ettiyse, Kurtuluş Savaşında hangi ruhla mücadele ettiyse, on yıllardır Türkiye’nin başına bela olan terörle hangi ruhla mücadele ettiyse, 15 Temmuz’da da aynı ruhla meydanlara çıktı, aynı ruhla savaş uçaklarına, tanklara, silahlara meydan okudu” ifadesini kullandı.

ŞEHİTLER YAD EDİLDİ

15 Temmuz’da yaşananları, yaşadıklarımızı öncelikle unutmamamız, sonrada unutturmamız ve bizden sonraki nesillere de aktarmamız gerektiğini söyleyen Vali Haktankaçmaz,” Bizler tabi o geceyi yaşayan canlı şahitler olarak belki böyle bir unutma sorunu ile karşı karşıya değiliz ama bizden sonraki nesiller, aynı ihaneti tekrar yaşamamaları için bütün detayları bilmek zorundalar. İnşallah bu tür ihanetleri, bu tür olayları Rabbim bu millete bir daha yaşatmasın. Bu vesileyle bugüne kadar dünyanın pek çok yerinde bu aziz vatan için, bu millet için, din için, bayrak için şehit olan bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum. Bir kısmı aramızda olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Ebediyete göç etmiş bütün gazilerimizi de şükranla, minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

BAŞI DİK OLARAK VARLIĞINI DEVAM ETTİRECEK

Konuşmasının son bölümünü davete icabet eden tüm konuklara teşekkür ederek sürdüren Vali Haktankaçmaz, “ Bu tür birlikteliklerle; aramızdaki dayanışma duygusu, milli birlik duygusu daha da perçinleşecektir. Ülkemiz ve milletimiz inşallah sonsuza kadar bu topraklarda başı dik bir vaziyette varlığını devam ettirecektir.” Dedi. Programa ayrıca, AK Parti Milletvekili Ramazan Can, MHP Milletvekili Halil Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Köker, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J.Alb.İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu,İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, kurum müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile gaziler de katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x