KırıkkaleManşet

Çalışmaya söz verdik, çalışıyoruz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı basın mensuplarıyla iftarda buluştu. İftarın ardından açıklamalarda bulunan Saygılı, “Seçim öncesinde neyi yapmak için çalışacağımıza söz verdiysek, göreve geldiğimiz gün bunları gerçekleştirmek için çalışmaya başladık” dedi.

İhtiyaç sahipleri unutulmasınÇalışmaya söz verdik, çalışıyoruz - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

İftar yemeğine Belediye Başkanı Sayın Mehmet Saygılı’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mutlu Erol Bakır, Halil Danacı, Harun Ulusoy, Vedat Genç ve Şükrü Göktaş katıldı. İftar yemeğinden sonra Belediye Başkanı Mehmet Saygılı bir konuşma yaptı. Başkan Saygılı konuşmasında “Bizler öncelikle sizlerle mesai arkadaşıyız. Sizlerde yoğun bir tempo ile çalışıyorsunuz. Ramazan etkinliğimiz ramazanın havası nedeniyle ihtiyacı olan insanlara yardım üzerine kuruldu. Ramazan şenlik havasında geçsin diye Cumhuriyet Meydanı’na bir ramazan sokağı kurduk. Vatandaşın yoğun ilgisi var. Ayın 12’sinden sonra tiyatro ve müzik eğlenceleri olacak. Ramazan insanların maneviyatının arttığı yardım ellerinin birbirine uzandığı bir ay. Bu ayda herkes ihtiyaç sahiplerini unutmasın.

Sosyal Konsey yardımlara aracılık yapıyor

İş adamlarımız sosyal konsey vasıtası ile zekatlarını bize veriyorlar. Bizlerde güzel bir organizasyon ile yardımların onlara ulaşmalarını sağlıyoruz. Bizim elimizde kayıtlı olan 3 binin üzerinde muhtaç durumda insan var. Bu arada Irak, Afganistan ve Suriye’den gelen bin 500 civarında mülteci var. Biz onlara da el atmak istiyoruz. Onlara daha çok Kırıkkale belediyesi bütçesinden değil halkımızdan iş adamlarımızdan güzel yardımlar geliyor, bizde onlara dağıtımına vesile oluyoruz. İnşallah hayırlı ve verimli bir ramazan geçecek. Belediye hizmetlerimiz devam ediyor. Yeni yeni çalışmalarımız var. Asfalt çalışmalarımız var” dedi.

Samsun Bulvarı’na müthiş sistem

Saygılı, şehri ikiye ayıran demir yolunÇalışmaya söz verdik, çalışıyoruz - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleriun yerin altına alınması konusunda hazır olan projenin TCDD’ye verildiğini ifade etti. Şehrin çok amaçlı bir kültür merkezine kavuşması için de çalışmalar ve girişimler yapıldığını ifade eden Saygılı, “İnşallah Kırıkkale bizim zamanımızda ilk kültür merkezine kavuşacak” dedi.  Saygılı, birçok can kaybının yaşandığı Samsun Bulvarı ve Terminal Kavşağı için yeni bir düzenleme gideceklerini söyledi. Yayalar için ise “Bas geç” sistemini oluşturacaklarını ifade etti. Saygılı, “Orada birçok insan canını kaybetti. Buna bir çare bulmak için en iyi sistemin bu olacağını düşündük. 2-3 yere bu sistemi koyarak, insanların karşıdan karşıya geçerken can güvenliğini sağlayacağız. Karşıya geçmek isteyen vatandaş düğmeye basacak ve araçlar için kırmızı ışık yanacak. Bu sayede can kayıplarının önüne geçeceğiz. Bu sistemi en kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Şehrin sıkıntılarının giderilmesi için belediyenin mali yönden rahatlamasının önemine vurgu yaparak, belediye borçlarının çok uzun dönemlerden süre gelen bir borç olduğunu söyledi. Saygılı, “Seçim öncesinde neyi yapmak için çalışacağımıza söz verdiysek, göreve geldiğimiz gün bunları gerçekleştirmek için çalışmaya başladık. Allah’ın izni, vatandaşlarımızın duası ile iyi şeyler yapacağız” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu