GündemManşet

Rektör neden susuyor?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü, gündeme düşen iddialarla ilgili sessizliğini koruyor. Kamuoyu üniversitenin iddialara cevap vermesini bekliyor.

Kamuoyu açıklama bekliyor

Son günlerde skandal iddialarla gündeme gelen Kırıkkale Üniversitesi’nin sessizliği kamuoyunda tepki uyandırıyor. Basına yansıyan ve 2 hastanın yanlış müdahale ile felç olduğu iddiası, tedavisi biten şeker hastası yaşlı kadının mescitte yatırıldığı iddiası, Arpalık çukuru mevkiinde yıllardır çürümeye terk edilen ve hayvanların yuvası haline gelen milyonlarca lira değerindeki hastane binasının akıbeti hakkında üniversiteden hala açıklama bekleniyor. Öte yandan bu iddiaları gündeme taşıyan gazetecilere internet haber sitesinden hakaret içerikli yorum yapan ve IP numarası Mühendislik Fakültesi’ne ait olan yorum sahibinin kim olduğu konusunda da üniversitenin açıklaması bekleniyor. İşte basına yansıyan o iddialar;

Süratli iğne iddiası

Edinilen bilgiye göre yaklaşık 4,5 ay önce idrar yollarında taş bulunduğu teşhisi konulan ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Polikliniği’ne müracaat eden H.E. isimli kadına süratli ve kontrolsüz iğne yapıldığı iddia edilmişti. İğnenin yapılmasının ardından ex olan H.E. geri hayata döndürülmüş, daha sonra Yoğun Bakım servisi’ne alınmıştı. Burada 3 gün kalan H.E.’nin vücudunun sağ tarafının felç olduğu ve konuşamadığı öğrenilmişti. Hastanın ailesi dava açmıştı.

Yanlış müdahale felç etti iddiası

İddiaya göre olay şöyle yaşanmıştı; Akşam saatlerinde evinde şiddetli baş ağrısı ile rahatsızlanan Erol Ekici için ambulans çağırıldı. Ağzından ve burnundan kan gelen Ekici ambulansla Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorlar Ekici’nin yanında hastaneye gelen 19 yaşındaki oğluna bir rahatsızlığı olup olmadığını sordu. Daha önce kalp rahatsızlığı geçiren Ekici’nin anjiyo tedavisi olduğunu öğrenen doktorlar iddiaya göre hastaya kan cıvıltıcı ilaç verdiler. Bu ilacın verilmesinin ardından rahatsızlığı artan hastanın ertesi gün MR’ı istendi. MR’da beyin kanaması teşhisi konuldu. Ekici teşhisin ardından tam 12 gün boyunca Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yattı. Ekici, ailesinin isteği üzerine Ankara İbn-i Sina Hastanesi’ne götürüldü. Ekicinin kısmi felç geçirdiği ve uyutulacağı öğrenilmişti.

Yaşlı kadını mescitte yatırdılar

İddiaya göre olay şu şekil gelişti: “Yaşlı kadın tedavi görmek için Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geldi. Hemşirelerden rica ederek Kırşehir Kaman’dan geldiğini ve otobüsü kaçırması durumunda kalacak yerinin olmadığını iletti. Ancak hemşireler bu uyarı hiçbir şekilde dikkate almayarak şeker hastası olan yaşlı kadını bekletti. İşlemleri bittikten sonra ikamet ettiği Kırşehir’e Kaman’a gitmek için yola çıkan yaşlı kadın durağa geldiğinde otobüsü kaçırdı. Yaşlı kadının Kırıkkale’de kalacak yeri olmadığından tekrar Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesine geldi. Güvenlikçilere durumunu ileten yaşlı kadına mescitte yatması söylenildi. Namaz kılmaya giden diğer hastalar yaşlı kadına durumunu sorduktan sonra mescitte yatılmaz diye boş oda olduğunu söyleyerek yaşlı kadını odaya götürdüler. Kontrole gelen hemşire yatış izni olmadığını öğrendiğinde sanki suçluymuş gibi güvenlikçileri yaşlı kadının başına topladı. Güvenlikçiler tarafından yaşlı kadın tekrar apar topar mescide gönderildi. Sabah hastanede işi biten yaşlı kadın tekrar Kaman’a yola çıktı.

Hastane binası ne alemde?

Dönemin Milletvekili Turan Kıratlı’nın girişimleri ile temelleri atılan ve Kanser Araştırma ve Yanık Hastanesi olması beklenen hastane binası uzun bir zamandır kadar güvenlik görevlilerine emanet edilmiş durumda. Rektör Yıldız bundan aylar öncesinde, “Kısa sürede hizmete açılacak” açıklaması yapmıştı. Rektör Yıldız’ın bu açıklamasından tam 8 ay geçti. Bu sürede hastane binasında tek bir kıpırdama olmadı. Fizik Tedavi Merkezi olacağı iddia edilen hastanenin önümüzdeki eğitim öğretim döneminde hizmete açılıp açılmayacağı merak ediliyor. Milyonlarca liraya mal edilen hastane binasının neden yıllardır çürümeye terk edildiği konusunda açıklama bekleniyor.

Öğrencilere kimlik işkencesi

Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminin başında Vakıfbank kredi kartı özelliği taşıyan öğrenci kimlik belgelerinin geçerli olacağı ve eski kimlik belgelerinin geçerliliğini yitirdiği öğrencilere açıklanmıştı. Bu eğitim ve öğretim döneminde mezun olacak öğrencilerden eski kimlik belgelerini istemesi öğrencilerin büyük tepkisine yol açmıştı. Öğrencileri Vakıfbank kredi kartı özelliği taşıyan kimlik belgelerinin geçersiz olduğunun söylenmesi, yeniden eski kimlik belgelerini çıkartmaya zorlamıştı.

O yorumu kim yaptı?

Gazetemizde “Bir hasta daha felç” başlıklı habere gazetecilere hakaret içerikli yorum yapan ve yorum sahibinin kullandığı bilgisayarın IP numarası Mühendislik Fakültesi’ne ait olduğu öğrenilmişti. Yaşananlara ve iddialara hiçbir şekilde cevap veremeyen Kırıkkale Üniversitesi’nin bu konuda ki sessizliği de tepki topluyor. Hakaret dolu yoruma tepki gösteren gazeteciler önümüzdeki günlerde protesto gösterisi düzenleyecekler.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Ersin Düzen
Ersin Düzen
6 Temmuz 2014 22:56

ya hu gardaş, koca üniversite. binlerce çalışanı onbinlerce öğrencisi var. kaldı ki yorum, yazan kişiyi bağlar. üniversite ile neden ilişkilendiriyorsun. yorum yazan arkadaşın dediklerinde haklılık payı var demek ki.

Başa dön tuşu