Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

“Çantada keklik misiniz?”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Muharrem İnce, parti il binası önünde yaptığı konuşmada AK Partililerin, “AK Parti’den aday olmak zor, kazanmak kolay” söylemine değinerek, “Bu Kırıkkalelileri çantada keklik görmektir. Siz çantada keklik misiniz?” dedi.

İLÇELERİ ZİYARET ETTİ“Çantada keklik misiniz?” - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

CHP Grup Başkanvekili İnce Kırıkkale’de araç konvoyuyla karşılandı. Köseler Dinlenme Tesisleri’nde karşılanan İnce ilk olarak Karakeçili İlçesi’ni geçti. Ardından Keskin İlçesi’ni ziyaret eden İnce, dönüşte Hasandede Beldesi’ne uğrayarak Kırıkkale merkeze hareket etti. Partililer ve vatandaşlar İnce’yi bu kez de İl Kültür Merkezi binası önünde karşıladı. İnce yaya olarak parti binasına hareket etti. Parti binası önünde toplanan vatandaşlara ilk olarak İl Başkanı Ziya Kavlak konuşma yaptı. Kavlak, belirlenen ilçeler ve Merkez Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Eroğlu’nu tanıttı. Daha sonra konuşma yapan Grup Başkanvekili İnce, ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

‘CUMHURİYETİN FELSEFESİNİ YAŞATMALIYIZ’

Kırıkkale’nin köyden kente dönüşümü hakkında değerlendirmede bulunan İnce, “Cumhuriyet kurulur kurulmaz gelip buraya bir mühimmat fabrikası açılmıştır. Bu fukara millet bir köyden, bir kent oluşturmuştur. Bugün Atatürk’e, İsmet İnönü’ye iki ayyaş diyenler unutmamalıdır ki, buradaki köyü kent yapanlar Atatürk ve İsmet İnönü’dür, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. 2002’de ben milletvekili olduğumda Kırıkkale’nin 4 milletvekili vardı. Bugün Kırıkkale’nin 3 milletvekili var. 2002’de devletin elinde Tüpraş’ı, Petkim’i, Türk Telekom’u, limanları vardı, fabrikaları vardı. Bugün onların hiçbirisi yok. Borç 2,5 katına çıktı. 90 yılda kurulanları sattılar. Sizin de milletvekili sayınız 3’e düştü. Bir dönem daha gelirlerse 2’ye düşecek. Buna dur demenin yolu var. Cumhuriyetin felsefesini yaşatmalıyız” dedi.

‘KIRIKKALE YOKSULLUK İÇERİSİNDE’

Kırıkkale’nin gerileyen bir kent olduğunu ifade eden İnce, “Buarada başbakan yardımcısı var ama Kırıkkale yoksulluk içerisinde. Az önce Keskin’deydim nüfus üçte birine düşmüş. Bu kadar kötü gidişe dur demek lazım. Çiftçinin ürünü para yapmıyor, emekli geçinemiyor. Çocuklarınız yok yanınızda, terk etmiş gitmişler, başka yerlerde iş derdine düşmüşler. Ama ne yazıkki siz 3 milletvekilini de ampüle vermişsiniz” dedi.

‘BAŞBAKAN KÜRDİSTAN DİYORSA…’

İnce PKK’nın kuruluş kutlamalarını hatırlatarak, “Siz hiç ‘Ayakta işemek günahtır’ diye pisuvarları söktüren vali gördünüz mü? Patlama olmuş, gencecik çocuklarımız şehit olmuş, genel kurmay başkanına hediye vermiş bir vali var. Törenleri yazaklayan vali var. Kebaplarıyla ünlü Tokat’ta, hamburgerci açan vali var. Vatandaşa hakaret eden vali var. 29 Ekim’leri, 23 Nisan’ları yasaklayan bir devletle karşı karşıyayız. Milli bayramlarda çelenk koymayı yasaklayan valiler daha dün PKK’nın kuruluşunu kutlattılar. Eğer PKK kuruluşunu kutluyorsa, Başbakan ‘Kürdistan’ diyorsa, Diyarbakın’da Barzani’nin ayağına gidiyorsa, bu memleketi bölmek istiyorsa, Türkiye Cumhuriyeti’ni tabelalardan indiriyorsa, andımızı kaldırıyorsa memlekette kötüye gidiş var demektir. Öğretmenler gününde onları joplayan bir devlet var. Türkiye’nin en zeki çocuklarını, ODTÜ’deki öğrencileri dövdüren bir devlet var. Suriye’de müslümanları öldürmesi için silah sevkiyatı yapan bir Türkiye var. Gazi olan ilini El-Kaide’nin üssü yapmış bir Türkiye var” dedi.

‘EVİNİZ DE ELMAS, PIRLANTA VAR MI?’

Ekonominin halkın aleyhinde gelişim gösterdiğini ve hükümetin ekonomiyi tozpembe gösterdiğini ifade eden İnce, “Kefen bezinde, morg hizmetlerinde, ekmekte, peynirde her tükettiğiniz şeyde KDV var, ama pırlantada yok. Ey benim aziz milletim; senin evinde pırlanta mı var mı? Senin evinde elmas var mı?, Senin evinde zümrüt var mı? Kırıkkale Yoksulluk içerisinde bir kent olmuş, nüfusu azalan ve millitevekili sayısı düşen bir kent olmuş. Kırıkkale’de esnafın içerisine çıkamıyorlar. Kapalı yerlerde toplantıyı yapıp gidiyorlar. Bunu hep birlikte sandığa yansıtmalıyız. 89’da nasıl yaptıysak 2014’te de yapmalıyız” şeklinde konuştu.

‘AYRIŞTIRMA POLİTİKASI YÜRÜTÜYORLAR’

Türkiye’de tam bir ayrıştırma politikası uygulandığını vurgulayan İnce şunları söyledi; “Türkiye’yi Türk-Kürt diye ayrıştırıyorlar, Alevi-Sünni diye ayrıştırıyorlar. Okulları, hastaneleri, sigorta şirketlerini ayrıştırıyorlar. Gönüllerimizi ayrıştırıyorlar ve ölülerimizi bile ayrıştırıyorlar. Kimimiz Çerkez, kimimiz Kürt, kimimiz Arap kökenliyiz, kimimiz Alevi, kimimiz Sünni’yiz ama hepimiz Türk milletinin bir parçasıyız. Başbakan Barzani ile birlikte yaptığı toplantılarda açıkça ‘Kürdistan’ diyor artık. Bunu söylemekten çekinmiyor. Bu yerel seçimlerde bunlar tekrar iktidar olurlarsa, ben size söylüyorum, yakında Abdullah Öcalan’da milletvekili olacak demektir. Tayyip Erdoğan ile birlikte eşbaşkan olacak demektir. Buna kızmayın, bunun sebebi sizsiniz. 3 vekili de bunlara veriyorsun, sonra da ‘Türkiye bölünüyor’ diye bağırıyorsun.

‘YERİN ALTINDAKİ ŞEHİTLERİ NASIN ÇIKARACAKSIN?’

Yunanistan, komşusu Makedonya ile sorunu var. Yunanistan, ‘Makedonya devlet değil, Üsküp Cumhuriyeti’ diyor. Uluslararası arenada orayı ‘Üsküp Cumhuriyeti’ diye tanıtmıştır ve kabul ettirmiştir. Türkiye Yunanistan’ın bu yaptığını yapamamıştır.  Türkiye’nin başbakanı çıkıp ‘Kürdistan’ demiştir. Bu topraklarda Kürt sorununu çözeriz, ama Kürdistan sorununu çözemeyiz. Başbakan diyor ki; “Ceza evlerini dışarı çıkartacağız” diyor. Ona soruyorum; Yerin altında yatan şehitleri nasıl diriltip dışarı çıkaracaksın”

‘BİR OYUN ÖNEMİ VAR’

İnce konuşmasına devamla şunları söyledi; “Sizler Cumhuriyetin kuruluşundan beri, 1925’lerde köyken hatırlanmış insanlarsınız. O fabrikada kiminizin dedesi, kiminizin babası çalışmıştır. Şimdi size soruyorum, Atatürk’e, İnönü’ye ‘Ayyaş’ diyenlere sandıkta hesap soracak mısınız? Yoksa dedelerinizi üzecek misiniz? Kırıkkale bunları hak etmiyor. 1925’te hatırlanmış 2002’de unutulmuştur.  AKP burada, “Aday olmak zordur, belediye başkanı olmak kolaydır” diyor. Bu Kırıkkalelileri çantada keklik görüyorlar demektir. Siz çantada keklik olursanız, bir daha ki dönem milletvekili sayınız 2’ye düşer. Siz çantada keklik olmayın, bu seçimde ampülü bir sola çevirin. Ampülü sola çevirince, dibinden gevşer, ışık vermez. Allah’ın güneşi varken, ampüle gerek yok. Bir oyun önemi var. Bir oyla bunları yıkabiliriz. Unutmayın bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit te memleketi kurtarır.

‘MKE’Yİ KİM KURDU?’

“Bu ülkenin bütün kaynaklarını sattılar” diyen İnce konuşmasına şöyle devam etti; “Tekel’ni, Petkim’ini, Türpaş’ını, Telekom’nu, hastanelerini, postanelerini herşeyini sattılar. Bugün için iyi, bugün iyisiniz. Yarın ne olacak? O satılanlar torunlarınızın malı, sizlerin değil. Çıkıp, “CHP’nin bir çakılı çivisi yok” diyor. Onları kim kurdu? Makine Kimyayı kim kurdu? Şeker fabrikalarını kim kurdu? O sattıklarının hepsini Cumhuriyet Halk Partisi kurdu.

‘TORUNLARINIZ HESAP SORACAK’

Torunlarınız hesap soracak, “Başbakan kürdistan derken sen ne yaptın dede’ diyecek. O da diyecek ki; “Bunlar bize müslümanız dediler, bizde oy verdik” diyecek. Torun da “Dede onlar müslümandı da Cumhuriyet Halk Partililer müslüman değil miydi?” diyecek. Bu ülkede dindarlar var, dindar geçinenler var, bir de dinden geçinenler var. Bir bizim gibi kalü beladan beri müslümanlar var, bir de Tayyip’ten sonra müslüman olanlar çıktı başımıza. Üniversiteyi, yargıyı kuşattılar, ordusunu esir ettiler, topraklarını sattılar. Bunlar milli olan herşeye ve Türk olan herşeye düşmandır. Tabelalardan TC’yi indirecekler, bayramlarını yasaklayacaklar hala bunlara oy vereceksin. Bu ülkenin başına gelecek var demektir” İnce konuşmasının ardından Kırıkkale Belediye Başkan Adayı ve ilçe adaylarını Kırıkkalelilere emanet ederek, Kırıkkale’den ayrıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu