Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

Cenazem de buradan çıkacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Demokrat Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Gazi Eroğlu, Genel Başkan Gültekin Uysal’ın katılımıyla gerçekleştirilen mitingde çok konuşulacak bir konuşmaya imza attı. “Benim arkamda rantçılar ve diyet ödeyeceğim bir ekip yok” diyen Eroğlu, “Kırıkkale’de yaşıyorum, Kırıkkale’nin ekmeğini yiyorum, cenazem de buradan çıkacak” dedi. KADINLAR AKIN ETTİ

Yöresel sanatçıların ve Türk Halk Müziğinin sevilen seslerinden Hüseyin Kağıt’ın sahne aldığı mitinge binlerce Kırıkkaleli katıldı. Özellikle kadın ve gençlerin akınına uğrayan Cumhuriyet Meydanı, Demokrat Parti ve Türk bayraklarıyla meydana gelenlerin yarattığı atmosferle şenlendi. İl Başkanı Hayati Çimen’in selamlama konuşmasının ardından, konuşmasına başlayan Genel Başkan Gültekin Uysal, ülke gündemindeki konular hakkında açıklama yaparak, halkı 30 Mart’ta doğrunun yanında olmaya çağırdı.

‘MİLLETİN DIŞINDA GÜÇ ARAMADIK’

Uysal şöyle konuştu; “Besmelede bereketi aramış, şükürde afiyeti aramış bir milletin evlatları olarak pek çok zor zamanları atlattık. Ümidimiz, temennimiz de şu anda içerisinde bulunduğumuz bu zor zamanları da atlatmaktır. Onun için yollardayız. Milletin yere düşmüş davasını, hak davasını tutup kaldırmak adına Anadolu’da varlık irademizi taçlandırmak adına sizin huzurunuzdayız. ‘Sevdamız Türkiye, sevdamız hizmet, sevdamız millet’ diyerek çıktığımız bu yolda milletin dışında sığınacak bir yer aramadık. Milletin dışında kendimize güç aramadık. Bugün bu büyük ülkeyi pek çok sorunun içerisine düşürenlere rağmen, biz biliyoruz ki zor zamanları geride bırakmış, bir var olma yok olma çizgisinden çıkarak önüne kaçınılmaz kader olarak koyulan projeleri yıkmış, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş bu millet, yine kendi mukadderatını iradesi doğrultusunda belirleyecektir. İşte o gün 30 Mart’tır

‘ÇARE VAR KIRIKKALE’M’

Milletin gücünü biliyoruz. Siyaseti de; milletin sahip olduğu imkanları ve kapasiteyi ortaya çıkarmak, milletin geleceği adına değer üretir hale getirebilmek için yapıyoruz. Yoksa bugün olduğu gibi bu büyük ülkenin tarihini yok sayarak adeta deli gömlekleri giydirircesine, bölen parçalayan anlayışların karşısına milletimizin günümüzden ziyade geleceği üzerine siyaseti kurgulayan, pozitif bir siyasetin sahibi olarak sizlerin huzurundayız. O nedenle endişelenmeyin, Demokrat Parti var çare var Türkiye’m, Demokrat Parti var çare var Kırıkkale’m.

‘BU DAVA MENDERES’İN DAVASIDIR’

Dünyada hiç bir ülkenin hükümeti yok ki, kendi insanının ahlakını bozmak için, siyasal anlamda sadakatini kendisinin eline almak için bu yolu benimsesin. Ama biz biliyoruz ki, bugünkü yönetenler bu ülkenin bugününe olduğu kadar dününe de düşmandır. Fakat onların karşısında diyoruz ki, biz bu ülkenin geçmişini satır satır biliyoruz. Kendilerine geçmiş arayabilirler ama bu büyük ülkenin geçmişinde zaman zaman kurtuluş harbinin yaşanmadığını iddia eden, gaflet içinde olan adamlar da çıkabilir. Ama bütün bunlara rağmen bu büyük ülkenin evlatları şuurlu insanları olarak, demokrasinin cesur insanlarının rejimi olduğu bilinci içerisinde yıldırmalara, püskürtmelere ve caydırmalara rağmen yine milletin davasını tutup kaldırma davasıdır. Bu davalar Menderes’in, Demirel’in, Özal’ın davasıdır”

‘BU ŞEHİRDE KALACAĞIM’

Belediye Başkan Adayı Gazi Eroğlu ise efsane bir konuşmaya imza attı. Eroğlu, “Hazır metinlerle değil, içimden geldiği gibi konuşacağım” diyen Eroğlu’nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şunlar; “Kırıkkaleli olmayı hiçbir şeye değişmem. Kırıkkale’de çalışıyorum, Kırıkkale’nin ekmeğini yiyorum, cenazem de inşallah Kırıkkale’den çıkacak. 30 Mart sonrasında bakın, adaylar bir bir Elmadağ’ı aşıp bu memleketi terk edecekler. Ama ben 30 Mart sonrası da bu şehirde yaşamaya ve hizmet etmeye devam edeceğim”

‘DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ’

Her zaman söylediğim gibi artık bu memlekette değişim zamanı geldi. Belediyenin değişmesi lazım, belediyeciliğin değişmesi lazım, Kırıkkale’yi ve hizmet anlayışını halka yöneltecek birinin belediye başkanı olması lazım. Şehrin tüm bölgelerini, mahallelerini ve tüm halkı kucaklayacak bir hizmet anlayışının gelmesi lazım.

‘ARKAMDA RANTÇILAR YOK’

Bakın benim arkamda, rantçı bir topluluk görebiliyor musunuz? Göremezsiniz. Çünkü seçime rantçı bir ekiple girerseniz, bunun diyetini de ödersiniz. Koltuğa geldiğinizde rantçılara diyet ödemekten, hizmete zamanınız kalmaz. Benim arkamda ne rantçılar var, ne de diyet ödeyeceğim bir ekip var. Benim arkamda halk var, Kırıkkaleliler var. Gerçekten Kırıkkale’yi ve Kırıkkalelileri seven bir ekip var. Belediyeciliği ranta dönüştürenlerin ve bu ranttan akrabalarına, eş ve dostlarına kıyak sağlayanların, Kırıkkale’yi bu hale getirmek için neler yaptıklarını anlattım ve anlatmaya devam edeceğim. Çünkü ben bir Kırıkkale sevdalısı olarak, bunları anlatmayı ve halkımızı bilgilendirmeyi hep kendimde görev edindim.

‘KİRLİ EMELLERİM YOK’

Siyasette yeniyim. Kirli hayallerim ve emellerim yok. Kirli pazarlıklarım yok. Bu şehri ve insanlarını seviyorum. Bu şehir ve insanları daha iyisini, daha güzelini hak ediyor. Ben burada projelerimi açıklıyorum deyip, insanları kandırmak ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmek istemiyorum. Göreve geliriz ve Kırıkkale’nin asıl sorunlarıyla uğraşırız. Belediyeyi ve hizmetlerini düzene sokarız. Ondan sonra da halkla birlikte, omuz omuza neler eksikse, neler yapılmalıysa onu yaparız. İnsanlara boştan yere vaatler verip, oyalama ve geçiştirme siyaseti yapmadık, yapmayacağız. Yapamayacağımız şeyleri söylemedik, söylemeyeceğiz.

‘EN BÜYÜK SORUN RANT’

Elinizi vicdanınıza koyun ve şu memleketimizin haline bir bakın. Kırıkkale’nin hali ortada ve en büyük sorun da rant ve rantçılardır. Belediyeyi rantçılardan temizlediğimizde hizmetlerin ve yatırımların da önü açılacaktır. Çeşitli iş adamlarıyla görüşüyorum ve her biri belediyemizden şikayetçi. “Belediye başkanı bize yer mi gösterdi de fabrika yapalım” diyorlar. Gençlerimiz, sosyalleşememenin, kültürel hizmetlerin yoksunluğunu yaşıyor, kadınlarımız evlerinden dışarı çıkamıyorlar. Bu memleketin güzel insanlarına yazık.

‘VİCDANINIZIN SESİNİ DİNLEYEREK CEVAP VERİN’

Ben buradan Kırıkkale’de yaşayan, çalışan, ekmeğini yiyen herkese sesleniyorum. 30 Mart günü, şehrimizi bu hale getirenlere, ayrıştıranlara, rantçılara teslim olanlara değil, gerçekten Kırıkkale’yi ve Kırıkkalelileri sevene oy verin. Menfaatlerini düşünenlere, vicdanınızın sesini dinleyerek cevap verin. Kırıkkale için, çocuklarınız için, geleceğiniz için oy verin” (Haber-Foto: Fatih GENÇER)

Başa dön tuşu