Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSağlık

Evde bakım hizmeti alanlara müjde

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Evde bakım hizmeti alanlara müjde - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleriİl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, evde sağlık hizmeti alan ve hareket etmekte zorlanan vatandaşlar için gereken önlemlerin alındığını bildirdi.
Evde bakım hizmeti alanlara müjde - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri‘SAĞLIK PERSONELİ REFAKAT EDECEK’
Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü Dr. Mustafa Uzun şu bilgileri verdi; “Bakanlığımız, evde bakım hizmeti alan ve hareket etmekte zorlanan hastaların da 30 Mart’ta oy kullanabilmesi için önlem aldı. Evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezleri, oy kullanma saatleri süresince açık tutulacak, talepte bulunanlar hasta nakil araçlarıyla oy kullanma yerlerine getirilip götürülecek, sağlık personeli bu hastalara refakat edecek.
GENELGE YAYINLANDI
Sağlık Bakanlığımız, evde bakım hizmeti alan hastaların 30 Mart yerel seçimlerinde oy kullanabilmelerine yönelik gerekli önlemlerin alınması için genelge yayımladı. Genelgede 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimde vatandaşların en temel haklarından olan oy kullanma hak ve sorumluluklarını yerine getirilebilmelerinin önem arz ettiğini belirtildi. Sağlık problemleri nedeniyle evde sağlık hizmetleri alan ve hareket etmekte zorlanan vatandaşların oy kullanmalarının da sağlıklı diğer vatandaşlarla eşdeğer olmaları açısından çok önemli olduğunu ifade edildi.
ALINACAK ÖNLEMLER
Genelgeye göre, yatağa bağımlı olup evde sağlık hizmeti alan hastaların 30 Mart’ta oy kullanabilmeleri için şu önlemler alınacak: Seçim günü evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezleri oy kullanma saatleri süresince açık tutulacak. Talepte bulunan hastalar, evde sağlık hizmeti sunan hasta nakil araçlarıyla oy verecekleri merkezlere götürülecek ve oy kullanmalarını müteakiben geri getirilecek. Bu süreçte bir sağlık personeli hastalara refakat edecek. Konu ihtiyaç sahiplerine duyurulacak. Bu önlemlerle ilgili kamu hastaneleri birlikleri genel sekreterlikleri ve halk sağlığı müdürlükleriyle gerekli koordinasyon sağlanacak”

Başa dön tuşu