Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

‘Çocuklarımızı zehirlemek istiyorlar’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2014 yılı İl Uyuşturucu Koordinasyon Toplantısı, Vali  Ali Kolat Başkanlığında, Valilik toplantı odasında yapıldı.‘BOŞ DURMUYORUZ’

Toplantıya Vali Yardımcısı Osman Akbaş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve diğer yetkililer katıldı. Toplantıda konuşan Vali Kolat; “Uyuşturucu madde satıcıları özellikle gençlerimizi, çocuklarımıza sirayet edecek şekilde zehirlemek istiyorlar. İlimizde böyle bir sorun yok ama büyük yerleşim yerlerinde ve varoşlarda bazen çocuklar aracı olarak kullanılıyor. Bazen merak ediyor, teşvik ediliyor. Bu işi yapanlar çocuklarımızı bağımlı hale getiriyorlar.  Sigara konusunda da bir aramaya bir yola çıksak boş durmuyoruz. Gerek Emniyet bölgesinde gerek Jandarma Bölgesinde çalışıyoruz. Dün 200 bin paket sigara yakaladık.

‘TOPLUM OLARAK MÜCADELE ETMELİYİZ’

Dolayısıyla uyuşturucuyla mücadele etmek sadece güvenlik biriminin görevi değil, Eğitim birimlerimiz olsun, sağlık birimlerimiz olsun, sivil toplum kuruluşlarımız olsun, müftülüklerimiz olsun, hemen her kesimin her insanımızın bir görevidir. Bu vesile ile tüm birimlerimizi kapsayacak şekilde uyuşturucuyla nasıl mücadele edileceği il il gezilerek, her ilin kendine göre ortamı, konjektörü ele alınarak, nasıl tedbirler alınması gerektiği konusunu görüşeceğiz. Daha sonra tüm arkadaşlarımız önerilerini sunacaklar, değerlendirip karar alacağız. Ben katkı sağlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

YEREL EYLEM PLANI

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Tamer Taş tarafından, ilimizde kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri ve Kırıkkale İli Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Yerel Eylem Planı hakkında sunum yapıldı. Daha sonra, uyuşturucuyla mücadelede alınacak tedbirlerle ilgili öneriler görüşüldü.

Başa dön tuşu