Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

Koalisyonlar sandığa yansımayacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’ye bir dizi toplantı ve seçim çalışması için gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, dün bir gazetede ‘hangi illerde hangi partiye oy verilmeli’ diye yayınlanan listeyle ilgili olarak, “Bunların hepsi ortak şekilde AK Parti’yi nasıl zayıf düşürürüz çalışması içinde. İl, il de biz takip ediyoruz ve öyle onların hesap ettiği gibi, sandığa o koalisyonlar yansımayacak. Göreceksiniz” dedi.‘İL İL TAKİP EDİYORUZ’

Bir dizi toplantı ve seçim çalışması için Kırıkkale’ye gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Cumhuriyet Meydanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin yerel seçimlerde CHP ve MHP’nin koalisyon yapacağı yönünde medyada çıkan iddialara ilişkin sorusu üzerine Bakan Atalay, koalisyonun seçim sandığına yansımayacağını söyledi. Bakan Atalay, “Sadece CHP, MHP ittifakı değil, paralel yapı da biliyorsunuz onlarla beraber. Hatta belli yerlerde BDP’de ittifakın içine giriyor. Hepsi birlikte. Dikkat edilecek olursa dün bir gazetede hangi illerde hangi partiye oy verilmeli diye bir liste yayınlandı. Açıkça böyle şeyler yapıyorlar. Orada diyor ki her ilde AK Parti’ye karşı, hangisi güçlü ise o. Bazı illerde CHP, bazı illerde MHP, BDP’nin güçlü olduğu illeri yazmamış ama altına not koymuş. Burada yazılmayan illerde de AK Parti adayı karşısında hangisi güçlü ise ona oy verin diyor. Onu paralel yapı ile birlikte hazırladıkları ve o gazetede o haberin o şekilde çıktığı yönünde akşam bana bilgiler geldi. Dolayısıyla bu koalisyonu genişletmek lazım. Bunların hepsi ortak şekilde AK Parti’yi nasıl zayıf düşürürüz çalışması içinde. İl, il de biz takip ediyoruz.

‘ANKARA’YI ALAMIYORLAR’

Bütün illerin araştırmaları elimizde, Genel Merkezimizde o analizler yapılıyor. Bugün yine toplantımız var. İl araştırmaları geliyor. Bazı illerde o MHP, CHP koalisyonu zaten şuanda açık şekilde görülüyor. Mesela Kütahya’da araştırmada daha bu oy sandığa gidilmedi daha, araştırmada bile CHP’nin daha önceki oyları erimiş, CHP tercihi hiç yok duruma gelmiş, oyların hepsi MHP’ye veriliyor. Yani bu koalisyon bazı illerde şuan görülüyor. Biz onu takip ediyoruz. Milletin bu konudaki basiretine de çok güveniyoruz. Onlar deneseler bile bu koalisyonu bunu partilerin tabanı, MHP’li kardeşlerimiz bir çok yerde bunun ne kadar acı bir şey olduğunu siyasi kimlikleri ile ne kadar ters düştüklerini zaten görecekler. ve öyle onların hesap ettiği gibi, sandığa o koalisyonlar yansımayacak. Göreceksiniz. Biz öyle görüyoruz. O konuyu bütün hassasiyeti ile Ankara başta olmak üzere biliyorsunuz Ankara’da MHP’nin bir önceki adayını CHP getirdi şimdi bu seçimde Büyükşehir’e aday gösterdi. Bunları ta başından işbirliği olduğu belli ama ne kadar çabalasalar Ankara’yı alamıyorlar şu anda. Ankara’da giderek biz rahatladık. Son araştırmalar öyle gösteriyor.”

‘İSTİSMAR EDİLMEMELİ’

Başbakan Yardımcısı Atalay, Gezi eylemleri sırasında yaralanan ve 269 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan’ın ailesine başsağlığı dileyerek, “Ölüm olayı istismar edilerek saldırgan şeyler oldu. Bizim partimizin seçim koordinasyon merkezimize saldırılar oldu İstanbul’da. Belli kesimler, yine bildiğimiz o kızıl bayraklarını alarak gelen eski terör örgütleri falan hepsi bir ittifak içinde yani şu seçim ortamında AK Parti’ye karşı nasıl bir görüntü oluştururuz diye. Bunların hepsi milletimizin dikkatinden kaçmıyor” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu