Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Dünya bu bayramı kutladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 94. Kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
YOĞUN İLGİ
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Garnizon Komutanı Tuğg. Yücel Karauz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Coşkun, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.   Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Dünya bu bayramı kutladı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriTÜM DÜNYADA KUTLANIYOR
Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şimşek; günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaparak; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında bilgi verdi. Şimşek şöyle konuştu; “Ulusun iradesini ve ulusal egemenliği temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94.yıldönümünü ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına erişmenin sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayramdır. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı gün, diğer taraftan “sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesi” çocuklarımız için bir şenliktir. Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bayram dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanların barış içerisinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl coşkuyla kutlanmaktadır
GELECEK SİZLERSİNİZ
Sevgili çocuklar; Geleceğin çocukların elinde olduğunu düşünen Atatürk, 1924´te ilk Meclis´in açılış tarihi olan ´23 Nisan´ gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş, 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. Devletimiz, çocuklarımızın kaliteli yaşam imkanlarına kavuşturulmaları, çağın gerektirdiği nitelikte bir eğitim almaları için özveriyle çalışmaktadır. Sevgili Çocuklar, sizlere armağan edilen; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan´ın taşıdığı değer ve anlamlara sahip çıkmalı, Meclisimizi ve Cumhuriyetimizi kuranların ülkülerini yaşama geçirmek için var gücünüzle çalışmalısınız. Kendinizi her konuda geliştirmeli, bilgiye, öğrenmeye, yeniliklere açık olmalı, araştırmalı, sorgulamalı, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmamalısınız. Sevgili Çocuklar; Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi Yüce Önder Atatürk´ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Yarının gençleri ve büyükleri olarak, Ulusumuzun güven ve desteği ile her zaman başarılı olacağınıza yürekten inanıyoruz.
Dünya bu bayramı kutladı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriYENİ NESİL ÖĞRETMENLERİN ESERİ OLACAKTIR
Değerli Öğretmenler; Pırıl pırıl çocuklarımızı bilimin aydınlığında geleceğe taşımaktasınız. Ulusal birliğimizin sağlanması, demokrasi, siyasal hak ve özgürlükler ve insan hakları eğitimindeki başarı sizin başarınız olacaktır. Bu başarı en yeni bilgi, beceri ve yeteneklerle donanmış olmanızla paraleldir. Günümüzde teknoloji çok hızlı gelişse de eğitimin mihenk taşı sizlersiniz. Tüm dünya çocukları 23 Nisan Çocuk Şenliğinde bir araya gelerek ortak bir dil oluşturmaktadırlar. Bu ortak dilin adı ise sevgi, barış ve kardeşlik olmaktadır. Tüm insanlığın da bu vesileyle çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakma adına yeniden düşünmeleri gerekmektedir”
GÖSTERİLER RENK KATTI
Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, halk oyunları ve step gösterisiyle program devam etti.  Tören karma öğrenci grubunun gösterisiyle sona erdi.  Gösterilerden sonra 23 Nisan ile ilgili açılan şiir, makale ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri; Vali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğg. Yücel Karauz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından verildi.
Dünya bu bayramı kutladı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriBÜYÜK MÜCADELE VERİLDİ
Vali Ali Kolat Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. Yıldönümü kutlamaları hakkında yaptığı değerlendirmede; “ Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 94 yıl önce çok zor şartlarda kazanıldı. Ülkemizin bağımsızlığı için çok büyük mücadeleler verildi. Allah’a şükür bu güne gelindi. Demokratikleşme yönünde çok büyük adımlar atıldı. İlk adım 23 Nisan 1920’de Atatürk ve arkadaşları büyük mücadele verdiler. Demokrasi kültürünün gelişmesi açısından da bu bayram çocuklara armağan edildi. Her yıl çocuklar uluslararası nitelikte bir araya gelerek bu bayramı kutlamaktadır. Önemli olan zaten son sözün millette olmasıdır. Biliyorsunuz birkaç hafta önce de bir seçim sürecinden geçtik. Bu süreç ilimizde de gayet güzel geçti. Son sözü de yine millet söyledi. Bu manada Ulusal Egemenlik son sözün milletin olması anlamında çok ileri bir adımdır. Bu kültürün gelişmesi yaygınlaşması, uluslararası hukukun bir hakkın yerine gelmesi açısından da bunların yaşatılması gerekiyor. İnşallah ülkemiz iyi bir noktada ve daha da ileri bir noktaya gidecektir. Bu vesileyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutluyorum” dedi.
Dünya bu bayramı kutladı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
 
 

Başa dön tuşu