Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Gelecek Partisi İl Başkanı Korkmaz ve Yönetimi İYİ Parti’ye Geçti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gelecek Partisi Kırıkkale İl Başkanı Murat Korkmaz ve yönetimi, İYİ Parti’ye geçti. Başkan Korkmaz’ın rozetini İYİ Parti İl Başkanı Av. Yavuz Kuzucu taktı.

HABER: YELİZ ERDEM

Gelecek Partisinden istifa eden Başkan Murat Korkmaz, Kadın Kolları Başkanı Av. Tuğba Çiftçi, merkez ilçe, Balışeyh ilçe ve Yahşihan ilçe yönetimi, İYİ Parti il başkanlığında düzenlenen program ile İYİ Parti’ye geçiş yaptı.

İYİ Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen törene İYİ Parti İl Başkanı Av. Yavuz Kuzucu’nun yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Korkmaz, yaklaşık 2 yıldır Gelecek Partisi İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü söyledi. Korkmaz açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Öncelikle bizi bir aranıza aldığınız için hep hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlar, camia olarak birbirimize uzak olmayan bir frekansta buluştuk Ben hepiniz de biliyorsunuz Gelecek Partisi İl Başkanlığı’nın iki yıl gibi bir zaman zaten il başkanlığını yaptık. Bu süreç içerisinde de malum bir genel seçim atlattık.

Bu genel seçimde de çalışmalarımız neticesinde bu altılı masal ittifakında altı tane il başkanımız tanımakla ben mutlu oldum, şeref duydum. Siyasetin ötesinde bir abi kardeşliği yakaladık. Özellikle ve özellikle de o abi kardeşlikten dolayı buradayım. Bunu da parantez içerisinde, tırnak içerisinde Sizlerle de seçim sürecinde de hep karşılaştık.

Elimizden geldiği kadar da mücadele ettik. Ama şimdi biraz önce Yavuz başkanımın da dediği gibi önümüzde bizim yapmamız gereken en büyük sorun mesele bir genel seçim var Türkiye’nin sıkıntıları ortada. Onu bir kenara bırakıyoruz. Kırıkkale’miz sıkıntısı hepimiz görüyoruz bunu. Ben Ankara’da duruyorum. Burada da evim var. Çocuklarım burada okuyor. Aksiler kadar bilemesen de olaya vakıfım. Biz ne yapıp yapı manzara ortada.

Genel seçimde de insanlara bunları anlatamam. Ya da insanlar anlamak istemedi. Ya bir nebze siyasetin ötesine bir çıkalım. Kendi sorunlarımızı nasıl çözeriz de var. Biz gezerken Yavuz başkanım da gördü. Bize vatan haini oldu. PKK’lısın diyen de oldu bana. Ben birisinde adam PKK’lısınız dedi. Döndüm geldim. Bir dakika dedim arkadaşlara durur. Dedim abi benim adım Murat Korkmaz. Ben Kırıkkale’nin Barış İlçesi’nin Dikmen köyünde.

Ülkücü camiadan geldim. Secerem belli bana PKK’lı diyemezsin yani diyemezsin bizim hepimizin soyu da bellidir Kırıkkale belli. Bunu hitap edemezsiniz. Ama bunu niye söylüyorum? İnsanlarda böyle bir algı oluşturdular. Adamla oturuyor, sohbet ediyor, yarım saat konuşuyoruz. Her şeyden şikayet açlıktan, perişanlıktan, parasızlıktan, işsizlikten, güçsüzlükten konuşuyoruz. Ondan sonra dönüyoruz ki seçimde kime oy vereceksin? Tayyip’ten işini mi bulacaksın? Ya böyle mahcup olabilir mi kardeşim? Nasıl bir abi? Yani bunları aşmamız lazım. Buraya niye geldik?

Gelecek Partisi olarak Emek veriyorsak, hedefimiz olmalı. Bir hedef koyacağız ki o hedefe emek vereceğiz, sonuca gideceğiz. Ben iki yıldır bu görevi ifşa ettim. Mücadelesini verdim.

Sonuca gidemeyeceğimi anladım. Sonuç yok çünkü vereceğimiz demek boşa gidecek. Bir söndük dolaştık, düşündük. Bize en yakın frekansımı tuttular dediğimiz İYİ Parti var dedik. Bir de biraz önce başında da söyledim. Bir de abi kardeşliğimizde hatır gönül girdiği için sizleri tercih ettik Sizler de bizleri buradaki konu şu, konuşun. Nasıl faydalı olabiliriz boyutundayım ben.

Birbirimize nasıl faydalı olabiliriz? Yavuz Bey bir, ben bir, toplam iki ise ben faydalı değilim. İkimizi toplayıp da dört yapabiliyorsak tamam. Üstüne koyarak gitmeliyiz. Anlatacağız, eşimize, dostumuza. Özellikle yerel seçimlerde Kırıkkale’de hepimiz burada. Eşimize, dostumuza söyleyeceğiz, Kırıkkale’de siyaset yapmak çok zor. Çok kolay. Adam kızını veriyor, oyunu vermiyor arkadaş. Vermem diyor. O ayrı o ayrı diyor. Kırıkkale’de siyaset yapmak böyle bir şey.

Herkes bir Nasıl ki onlar yaratıp da PKK’lısınız kardeşim diyebiliyorsa bizler de insanları ikna etmek için mücadele edeceğiz arkadaş. Allah’ın izniyle de bu belediyeyi de alacağız, alacağız. Ama önce inanmak lazım. İnsan inanırsa başarır. İnanmak lazım. Cani yürekle de mücadele ettin mi? Vallahi billahi başarı verir. Sonuca gidilir yani” diye konuştu.

Bugün gerçekten çok mutlu bir günü yaşıyoruz. Çünkü çok sevdiğim Saygı duyduğu ve özellikle son genel seçimlerde daha çok bir araya geldiğimiz Gelecek Partisi İl Başkanı Murat Korkmaz, yine aynı şekilde Gelecek Partisi Kadın Kolları Başkanı Avukat Tuğba Çiftçi, Gelecek Partisi Merkez İlçe Başkanı Fatih Aktaş ve diğer ilçe, belde, kadın kolları teşkilatı olarak Gelecek Partisi İYİ Partimize geçiş yapacaklardır. Bu törene, bu geçiş törenine katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Aynı şekilde sayın basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Değerli dava Arkadaşlarımız gerçekten önümüzde önemli bir seçim var. Yerel seçimleri yaşayacağız. Partimiz için yerel seçimlerin ne kadar önemli olduğunu Kırıkkale’miz için yerel seçimlerin ne kadar önemli olduğunu bugünlerde daha da iyi yaşıyoruz” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Av. Yavuz Kuzucu ise,

“Az önce bazı muhtarlarımızla Kırıkkale’nin muhtarlarıyla. Şu anda yedi sekiz mahallenin ne yazık ki suyu üç aydır akmıyor. Arada bir veriliyor. Üç aydır bırakın içme suyunu. Yani musluklardan akan suyun içilmesini bırakın. Su verilemiyor su. Böyle bir süreçten geçiyoruz. Yani Kırıkkale Belediyesi ne yazık ki yirmi yıldır AKP’nin yönettiği Kırıkkale Belediyesi her zamanki gibi sınıfta kaldı. Değerli dava arkadaşlarım.

Artık Kırıkkale büyük projelere imza atıldığı bir dönemi yaşaması lazım. Artık görüyorsunuz Kırıkkale Belediyesi’nde bugüne kadar Hangi büyük projeyi hayata geçirdiler? Hangi büyük projeyi vatandaşlarımızın hizmetine sundular? İşte bu da AKP’nin projesidir diyeceğimiz hangisini hayata geçirip de bugün Kırıkkaleli vatandaşlarımızın hizmetine sundular.

İşte böyle bir dönemden geçtiğimiz bir dönemde İYİ Parti’nin güçlenmesi demek inşallah Kırıkkale’mizin güçlenmesi, Kırıkkaleli hemşehrilerimizin daha iyi şartlarda yaşayacağı bir dönemi inşallah yaşayacağız. Bugün İYİ Parti Türkiye’nin umudu oldu. İşte son yaşanan süreçlere baktığımız zaman artık vatandaşlarımızın, milletimizin İYİ Parti’ye olan ilgisi ve alakası da bir genel seçim yaşadık.

Bu genel seçimde genel seçimden sonraki süreçte ekonomik durum ortada. Alım gücü düştü. Bütün çalışan gruplara baktığımız zaman almış oldukları maaşların yetmediğini görüyoruz.

İşte emeklilerimizin durumu Kırıkkale emekli şehri. On beş milyon Türkiye genelinde on beş milyon emeklimizin büyük bir kısmı Kırıkkale’de yaşıyor. Ve Kırıkkale’de yaşayan emeklilerimiz şu anda yedi bin beş yüz büyük bir kısmı yedi bin beş yüz liraya tarih. Hadi hesaplayalım Sayın Cumhurbaşkanı iktidara gelmeden önce bir simit bir çay hesabı yapıyordu. Hesapladığımız zaman bir simit bir çayla emekli bir ııı ayın sonunu getiremiyoruz.

Böyle bir dönemden geçiyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta çarşamba günü bu vesileyle bunu da söylemek istiyorum Önümüzdeki hafta Çarşamba günü saat on yedide Hüseyin Kahya Parkı’nda İYİ Parti İl Başkanlığı olarak emeklilerimizin sorunlarını dile getireceğimiz bir basın açıklaması yapacağız. Bu basın açıklamasına da partilisi tüm Kırıkkaleli hemşehrilerimizi davet ediyorum Değerli dava arkadaşlarım gerçekten partimiz kurulduğu günden bugüne kadar çok zor şartlarda bugünlere geldik.

Hatırlayın bir önceki siyasi partimizden itibaren bugüne kadar geldiğimiz süreçte Türk siyasi hayatını boş veren dünya siyasi hayatında görülmedik bir iftiralara maruz kaldık.

İYİ Parti teşkilatları olarak ve genel başkanımız, başta genel başkanımız olmak üzere ve çok şükür bir önceki seçimde yüzde on gibi bir barajı aşıp mecliste siyasi grubu bulunan bir siyasi parti haline gelmiştik. Bugün de yine istediğimiz hedefe gelmemiş olsak bile yine de Türkiye’de yüzde on gibi bir oy aldık.

Ben inanıyorum ki birlik ve beraberliğimizi sağladığımız takdirde birbirimizi sevdiğimiz takdirde önümüzdeki yerel seçimlere odaklanıp çalıştığımız takdirde İnşallah gerek Kırıkkale Belediyesi’dir. Bunu yazın bir yere inşallah Kırıkkale Belediyesi’ni ve ilçe ve beldelerin büyük bir kısmı İyi Parti’ye geçecektir. Ben buna inanıyorum. Yeter ki biz birlik ve beraberlik içerisinde çalışalım. Ve hedefe odaklanalım arkadaşlar. Biliyorsunuz Parti il başkanlığı olarak, değişik meslek gruplarının yaşamış olduğu sıkıntıları biz zaman zaman basın açıklaması tarzında bildiriyoruz. İşte geçmişte bir iki hafta önce çiftçilerimizle ilgili basın açıklaması yaptık ve burada büyük bir ses getirdi. Yine ekonomik sıkıntılarla ilgili de basın açıklamalarımızı yapıyoruz

Yine önümüzdeki günlerde yine basın açıklamalarımız Kırıkkale İYİ Parti İl Başkanlığı olarak devam edecekler. Ben Sayın İl Başkanımıza, Murat Korkmaz ağabeyime çok teşekkür ediyorum abi. Allah sizden razı olsun. Gücümüze inşallah güç Bizim partimize sizin katılımınızla inşallah partimiz yine Tuğba’nın olsun. Bütün teşkilatlarınızın teşkilatlarımızın katılımıyla İYİ Parti’miz güçlenecek. İnşallah önümüzdeki süreçte hepimiz devletimiz için, milletimiz için, Kırıkkaleli hemşehrilerimiz için durmadan çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu