Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Evini taşımadı halkın adamı oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, ne seçim öncesinde nede sonrasında verdiği hiçbir sözden geri durmadı. Önal, ne evini Ankara’ya taşıdı ne de vatandaşları bir an olsun yalnız bıraktı. Meclis dışındaki zamanının tamamını Kırıkkale’ye ayıran Önal, Delice bölgesinde vatandaşların sorunlarıyla birebir ilgilendi.

DELİCE YÖRESİNİN SORUNLARINA YERİNDE TESPİT

Delice İlçesi, Çerikli Beldesi, Çongar, Meşe yayla, Boz köy, İmirli Büyük Avşar, Küçük Afşar, köylerini gezen CHP Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, halkın sorunlarını dinledi. Köy halkı mazot ve gübre fiyatlarının yüksek oluşundan şikâyetçi olduklarını, iktidar partisi yetililerinin kendilerini dinlemediğinden yakındılar. Çok sayıda vatandaşın bu yıl tarlalarını ekemeyeceklerini, ekseler de gübre fiyatlarının yüksekliği sebebiyle tarlalarını gübreleyemeyeceklerini söylediler.

TARIM VE ALT YAPI SIKINTILARI HAT SAFHADA

Çerikli beldesinde ise gübre fiyatlarına getirilen yüzde 15’lik indirimin göstermelik olduğu, yapılan indiriminin fiyata yansımadığı belirtildi. Çongar köyünde ise köy halkı su sıkıntıları olduğunu ve müracaatlara rağmen bu sorunun çözülmediğini, içme suyu bulmakta zorlandıklarını anlattılar.

DAVULLARLA ZURNALARLA KARŞILANDI

Tatlıcak, Ocakbaşı,   Büyük Afşar, Küçük Afşar, Meşeyayla ve İmirli köylerine uğrayan Önal’ı çok sayıda köylü davul zurna ile karşıladı. Köylüler köy yollarının bozukluğundan şikâyetçi oldular. Köylüler başvurularına rağmen yetkililerin köy yollarını yapmadığını belirttiler.

ÜRETİCİ DEĞİL RANTİYECİ KAZANDI

Hacıobası, Alıcılı, Dağören ve Evliyalı’da ise köylüler sulama projelerinin durdurulduğunu, bağcılıkta modernleşme projesinin rafa kaldırıldığını, üzüm üreticilerinin sahipsiz bırakıldığını dile getirdiler. Köylüler, “Arpayı 750 kuruş, buğdayı da 850 kuruştan verdik. Şimdi 1.10 lira. Üretici değil rantiyeci kazandı.”ifadelerinde bulundular. Ay çekirdeği eken çiftçiler ise ofisin kapalı olması sebebiyle mahsullerine alıcı olmadığını belirterek, mahsulün tarlada kaldığından şikâyetçi olduklarını söylediler.

KÖYLERİMİZİN SORUNLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Milletvekili Önal tüm sorunları mecliste dile getireceğini ifade ederek Delice ve köylerine sahip çıkacaklarını söyledi. Umudun CHP iktidarlarında olduğunu hatırlatan Önal, çiftçilerin tüm sorunlarının çözüleceğini söyledi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x