Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Güçlü Savunma Sanayi, Güçlü Ordu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de çeşitli temaslarda bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve MKEK Silah Fabrikasını ziyaret etti.

VALİ SEZER VE BAŞKAN SAYGILI’YA ZİYARET

Valiliğe gelişi esnasında Vali Sezer tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Kıran, daha sonra ziyaret anısına Valilik Şeref Defterini imzaladı. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Sezer, Bakan Yardımcısı Kıran’ı Kırıkkale’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu bildirdi. Kırıkkale Üniversitesi’nin düzenlediği konferansa katılmak ve bir dizi ziyarette bulunmak üzere ilimize geldiğini belirten Bakan Yardımcısı Kıran ise, Kırıkkale’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu iletti. Kıran Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı da makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

KIRIKKALE SAVUNMA SANAYİNDE ÖNEMLİ

Daha sonra MKE Silah Fabrikası ile fabrika içerisinde bulunan müzeyi gezen Bakan Yardımcısı Kıran, yetkililerden bilgi aldı. Silah fabrikası ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Kıran, Kırıkkale’nin çok farklı özelliklerinin olduğunu ve bunların başında da savunma sanayindeki kritik rolünün geldiğini dile getirdi. Kıran, hem masada hem sahada güçlü olmanın önemli kurallarının olduğuna dikkati çekerek, “Bunların en önemlisinin başında da caydırıcı güç olmanız geliyor. Caydırıcı güç olmanın yöntemi de güçlü bir orduya ve güçlü bir savunma sanayine sahip olmanızdan geçiyor. Bugün Türkiye savunma sanayinde yüzde 70 yerlilik oranıyla hem sahada hem de masada güçlü olduğunu ispat ediyor. Savunma sanayimizin kat ettiği gelişim son derece önemli” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x