Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Haksız yere fiyat artıranlar yandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE’DE HAKSIZ TİCARİ UYGULAMALARLA İLGİLİ DENETİMLER BAŞLADI

Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerini bahane göstererek, bu durumdan etkilenmemesine rağmen haklı bir gerekçe olmaksızın fiyat artışlarına Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü Piyasa Gözetimi ve Denetimi birimi el koydu. Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine harekete geçen İl Müdürlüğü ekipleri şehirdeki esnaflara ziyaretlerde bulunarak fiyatları denetledi.

DENETİMLER YAPILIYOR

Ticaret Bakanlığı tarafından girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapılması, aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına alındı. Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak geçen hafta yürürlüğe girmişti. Söz konusu düzenlemeyle Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kuruluna sunulmak üzere Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü Piyasa Gözetimi ve Denetimi birimi tarafından gerekli denetimler iki ekip kurularak yapılmaya başlandı.

TÜKETİCİYİ MAĞDUR EDENLERE GÖZ YUMULMAYACAK

Bu yöndeki uygulamalar hızlıca tespit edilerek gerekli yaptırımlar uygulanacağını belirten Kırıkkale Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner “İşyerleri 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği ve 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında denetlenmekte, böylelikle girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket edenlerle ilgili daha etkin bir gözetim sağlanacaktır. Haksız fiyat artışıyla tüketiciyi mağdur edenlere göz yumulmayacaktır. Bir programda dahilinde AVMler , marketler, toptancılar un fabrikaları vb İl müdürlüğümüz tarafından kurulan ekipler tarafından denetimler devam edilecek olup aykırılık fahiş fiyat uygulaması yapan firmalar Bakanlığımız reklam kuruluna tutanaklarıyla işlem yapılmak üzere bildirilecektir” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x