Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Hayvancılık sektörü desteklenmeli

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Sektör toplantılarının ikincisi gerçekleştirildi. Ağırlıklı olarak hayvan sektörünün sorunları, talep ve beklentilerinin dile getirildiği toplantıda, borsa üyelerine istihdam seferberliği başta olmak üzere borsa çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNULDU

Üyelerinin sorunlarını gündeme taşımak, beklentilere çözüm bulabilmek, yeni sistemler hakkında bilgi vermek amacıyla Tarım ve Hayvancılık Sektör Toplantıları gerçekleştiren Kırıkkale Ticaret Borsası toplantının ikincisini Eypark tesislerinde gerçekleştirdi. Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer başkanlığında gerçekleşen toplantıya İŞKUR İl Müdürü Yasin Tekin, Kırıkkale OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyeleri, merkez ve ilçelerdeki sektör temsilcileri katıldı. Başkan Sümer’in açılış konuşmalarının ardından ağırlıklı olarak canlı hayvan sektörünün sorunları ve beklentilerinin tartışıldığı toplantıda, İstihdam Seferberliği, VERBİS, TİBOS gibi yeni sistemler hakkında bilgiler verilirken, hayvancılık sektörünün sorunları, beklentileri ve çözüm yolları konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ BEKLENTİLERİNİ DİLE GETİRDİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Borsa Başkanı Sümer, Tarım ve Hayvancılık Sektör toplantılarının ikincisini gerçekleştirdiklerini belirterek toplantıya katılan sektör temsilcilerine ve kamu kurumu temsilcilerine teşekkür etti. Başkan Sümer toplantıların amacının sektörün sorunlarını gündeme taşımak ve çözüm yolları aramak olduğunu vurguladı. Toplantıda söz alan sektör temsilcileri beklentilerini dile getirdi. Sektör temsilcileri mera alanları, yem fiyatlarının yüksek olması gibi konulardan duydukları rahatsızlıkları dile getirirken, girdi maliyetlerinin düşürülmesinin et fiyatlarına da yansıyacağını kaydetti. Hayvan yetiştiricilerinin yatırıma teşvik edilmesi, sorun yumağı değil önünün açılması yönünde adımların atılması gerektiğini belirten sektör temsilcileri, bürokrasiden bu konuda daha fazla destek beklediklerini dile getirdi.

YETİŞTİRİCİLER TEŞVİK EDİLMELİ

Tarım ve hayvancılık sektörünün ülke ve Kırıkkale ekonomisinin önemli bir parçası olduğunu hatırlatan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, bu bağlamda sektörün önünün açılması yönünde tüm kurumların üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Canlı hayvan ithalatının dışında yerli üretimin artırılması yönünde teşviklerin artırılmasının gerektiğini belirten Başkan Sümer, ülkenin et ihtiyacının üstesinden yerli üretimle gelinebileceğini bununda yolunun yerli üreticiyi teşvik etmekten geçtiğini vurguladı. Sümer “Hayvancılık kredisi almak isteyenlerin başvurularında kolaylıklar sağlanmalı. Ucuz yemin kaynağı meralar, silaj ve yem bitkisi üretimidir. Desteklerin artırılarak yem bitkileri ekiliş alanı ve dolayısıyla üretiminin artırılması sağlanmalıdır. Öncelikle meraların amacı dışında kullanımına son verilmeli ve bozulmuş meralarımız ıslah edilmelidir” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x