Gündem

Kamu Görevlileri Kira Yardımı Bekliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Memur-Sen’in kamu görevlerinin talep ve beklentilerine ışık tutmak amacıyla 50 bin kişi ile gerçekleştirdiği anket çalışması özellikle genç memurların kira yardımı noktasında duyduğu ihtiyacı da gün yüzüne çıkarıyor.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Memur-Sen Kırıkkale İl Temsilcisi Yasin Pekuz, Konfederasyon tarafından yapılan anket çalışması hakkında detaylı bilgiler verdi.

İl Temsilcisi Pekuz “Memur-Sen’in 7. Dönem Toplu Sözleşme döneminde kamu işverenine ilettiği teklifler, kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarına yönelik iyileştirmeleri ön plana çıkarırken; yapılan anket sonuçları da Memur-Sen’in taleplerinin haklılığını ve makuliyetini de ispatlamış oluyor. Yapılan anket çalışmasının sonuçlarına göre; Kira yardımına genç memurlar diğer memurlara göre daha çok ihtiyaç duyduğu sonucu ortaya çıkıyor.

Buna göre 35 yaş üstü memurlar kira yardımını yüzde 78.5 düzeyinde talep ederken, 35 yaş altında bu oran yüzde84’e yükselmektedir. Ayrıca 35 yaş üstü memurlarda kreş yardımı talebi yüzde 11 iken, bu oran genç memurlar içerisinde yaklaşık yüzde 22’ye yükseldiği sonucu ortaya çıkmıştır. Yapılan araştırmada bekâr memurların sadece yüzde 17. 6’sının kendi evinde oturduğu sonucu ortaya çıkarken, bu oranın evli memurlarda yüzde 50’ye yükseldiği gözlemlendi.

Ayrıca; bekâr memurlar evlenme, doğum ve ölüm yardımının yaklaşık yüzde 50 oranında ilk sırada artırılması gerektiğini düşünürken, evli memurlarda bu oranın yüzde 19’da kaldığı belirtildi. Bekâr memurların yaklaşık yüzde 94’ü maddi yardım almadan evlenemeyeceğini düşünüyor. Yapılan anket sonuçlarına göre 35 yaş altı memurların yüzde 62’ sinin bekâr olduğu belirtilirken, 35 yaş üstü memurların yalnızca yüzde 19’unun bekâr olduğu sonucu ortaya çıktı.

Yapılan ankete göre; genç memurlar arasında doğum izninin 32 haftaya çıkarılması yüzde 24 düzeyinde oldukça yüksek bir destek buldu. Ayrıca, toplu sözleşmenin önündeki engeller bakımından 35 yaş üstünde zor ekonomik koşullar yüzde 36 oranında öne çıkarken, 35 yaş altında bu oran yaklaşık yüzde 40’a yükseldiği gözlemlenmektedir” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu