Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Karanlıkta kalmamak için kitap okuyun

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından; Kütüphaneler Haftası’nın 50. Yılı münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı’nda “ Karanlıkta Kalmamak İçin Kitap Okuyun” etkinliği düzenlendi.
MEYDANDA KİTAP OKUMA ŞENLİĞİ
Cumhuriyet Meydanı’nda saat 12.30’da başlayan kitap okuma etkinliğine Vali Ali Kolat, Vali Yardımcıları Abdullah Aslaner,  Adnan Kayık, İl Jandarma Komutanı J. Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Müdürleri, öğrenciler, davetliler ve kitap okurlar katıldı. Vali Ali Kolat, öğrencilerin arasına oturarak bir süre kitap okudu.
KÜTÜPHANE DAHA İYİ KONUMA GELECEK
Vali Kolat, yaptığı açıklamada; “Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanesi’nin hazırlamış olduğu çok güzel bir organizasyonda bir aradayız. Burada görüyorsunuz öğrencilerimizle, vatandaşlarımızla, öğretmenlerimizle, bazı kurum müdürlerimizle kitap okumayı alışkanlık haline getirebilmek için burada toplandık. Vatandaşlarımız, kütüphanelerin önemini, kitap okunmanın önemini anlatmak bu etkinliği yapıyoruz. Kitap bizim için son derece hayati öneme sahiptir.  Bir milletin geçmişini, geleceğini bilmesi için bu anlamda kitap okunanın öneminin bilinmesini istiyoruz. Kırıkkale olarak kitap okuma yönünden Türkiye genelinde sıralamada ilk ondayız. Bu sene ilk 7’ye girdik. Bu senede muhtemelen ilk 10’un içerisinde yer alacağız. Hem kitap okuma bakımından, hem de kitap okumak için müracaat eden şahıs bakımından da oldukça iyi bir konumdayız.  Ayrıca kütüphanemizin tadilatı da devam etmektedir. Tadilat sonrasında kütüphanemiz daha iyi bir konuma gelecektir.
HER TÜRLÜ İMKAN VERİLİYOR
Kitap okumak, kitabı dost edinmek çok güzel bir şeydir. Bir ülke ne kadar çok okuyorsa inanın o ülkenin kalkınmışlığı ile eş değerdedir. Bu anlamda da herkese kitap okumayı tavsiye ediyoruz. Kitap okumak için artık kitap yoktu, yer yoktu, imkân yoktu deme şansımızda yok. Çünkü artık kütüphanelerimiz her türlü imkânı veriyor. Okul kütüphanelerimiz her türlü imkânı sunuyor. Kütüphanecilik yönünden ülkemiz iyi durumdadır. Bu anlamda kitaplarımıza ve kütüphanelerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Ben bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu