Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Nöbet hizmeti ek ders sayılmalı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Aktif Eğitim Sen Kırıkkale Temsilcisi Tevfik Delice,  öğretmenlerin nöbet görevinin angarya ve zorla çalıştırma olduğuna dikkat çekerek, nöbetçi öğretmenlere 6 saat ek ders ücreti ödenmesi gerektiğini söyledi.
EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI
Hukuk sisteminde öğretmenlerin nöbet görevlerini düzenleyen ortak yasal bir düzenlemenin olmadığına dikkat çeken Delice, yaptığı açıklamada bu konuda haksızlıkların yaşandığına ifade etti.  Diğer meslek gruplarında nöbet hizmeti olarak ek bir ücret ödendiğini hatırlatan Delice, “Öğretmenlere nöbet hizmetleri için herhangi bir ek ücret ödemesinin yapılmaması Anayasa’nın 10. maddesinde düzenlenen eşitlik ilkesine aykırıdır. Nöbet hizmeti angarya olmaktan çıkarılıp ek ders olarak kabul edilmeli ve ücreti ödenmelidir” dedi.
GÜVENLİK İSTİHDAM EDİLMELİ
Delice, konuyla ilgili yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı: “Öğretmenlerin nöbet görevi, kanunî dayanağı oluşturulduktan sonra tüm okul türlerini kapsayacak biçimde ortak olarak düzenlenmelidir. Öğretmenler nöbet görevlerinde meslekî ve eğitsel rehberlik yapmalı, okul güvenliği gibi angarya işlerden sorumlu olmamalıdırlar. Okulların genel güvenliği istihdam edilecek güvenlik personeli ile sağlanmalıdır. Öğretmenlere nöbet tutmaları karşılığında günlük 6 saat ek ders ücreti ödenmelidir.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu