Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Spor

Kelime-i Şehadet Getirip Teslim Oldum

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depreme kulübün kentteki tesislerinde yakalanan TFF 3. Lig ekiplerinden Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Nihat Baran, depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyasına destek veriyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depreme kulübün kentteki tesislerinde yakalanan TFF 3. Lig ekiplerinden Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Nihat Baran, depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyasına destek veriyor.

DEPREM GÜNÜ YAŞADIKLARINI UNUTAMIYOR

Depremin ardından bir süre Kahramanmaraş’ta futbolcularıyla kurtarma çalışmalarına destek olan Baran, daha sonra Kırıkkale’ye döndü. Valilik ve AFAD İl Müdürlüğünce Halk Eğitim Merkezi’nde organize edilen yardım çalışmalarında ekiplere destek veren Baran, deprem günü yaşadıklarını unutamıyor. Teknik direktör Baran, AA muhabirine, deprem günü Karaman’daki maçlarının ardından gece saatlerinde Kahramanmaraş’a döndüklerini belirterek, 30 kişilik kafileyle tesislerde istirahate çekildiklerini söyledi.

“DEPREMİN ŞİDDETİ SÜREKLİ ARTARAK İNANILMAZ BİR SARSINTI OLDU”
Depremden bir dakika önce uyandığını ve televizyonu açtığını anlatan Baran, şöyle konuştu: “Kumandayı elime aldığımda televizyonu açamadan bina sallanmaya başladı. Depremin şiddeti sürekli artarak inanılmaz bir sarsıntı oldu. Olduğum yerden kalkamadım. Artık teslim olduk, yapacak bir şey yoktu. Üçüncü kattaydım, atlama şansım yoktu. Atlamaya kalksam da pencere ve klima patladı. Yani oda alt üst oldu. Yatağa uzandım ve Kelime-i Şehadet getirdim, teslim oldum. Sarsıntıların ardından kendimizi hemen dışarı attık.” Baran, dışarıya çıktıklarında futbolcularla 15 dakika kendilerine gelemediklerini ifade ederek, anlatılamayacak duygular yaşadığını belirtti. Tesislerin karşısındaki 2-3 katlı binaların yerle bir olduğunu gördüklerini aktaran Baran, “Orada bir anne çığlık atıyordu. Ekip olarak annenin yanına gittik. Çocuğu içeride kalmıştı. 3 saat çaresizce bekledik çünkü sürekli sarsıntı olduğu için yaklaşamıyorduk. Sarsıntılar bitince enkaza girdik ve 2 yaşındaki Yunus’umuzu kurtardık. Yüzü gözümüzün önünden hala gitmiyor. Bizim için sevindirici kısmı bu oldu. 56 yaşındayım, böyle bir felaket görmedim. Bundan sonra da Allah göstermesin.” diye konuştu. Nihat Baran, depremden birkaç gün sonra kulüp başkanı Mehmet Fatih Ceylan’ın yardımları sayesinde futbolcularla memleketlerine geldiklerini söyledi.

“BU SEZONLUK BİZİ AFFETSİNLER”

Depremin ardından 15 saat yanlarından ayrılmayan Ceylan’a, yardımlarından dolayı teşekkür eden Baran, şunları kaydetti: “Memleketimizde yardım çalışmalarına başladık. Kırıkkale’miz bu konuda çok duyarlı, bütün il seferber olmuş durumda. Biz de dilimizin döndüğünce oradaki durumu anlatmaya ve yardım faaliyetlerine katılmaya gayret ediyoruz. Bütün Türk insanı ve şehrimle gurur duyuyorum. Hepsine teşekkür ediyorum. Kırıkkale’de insanlar elinden gelenin fazlasını deprem bölgelerine ulaştırmaya çalışıyor.” Baran, TFF yetkililerine çağrıda bulunarak, “Bu sezonluk bizi affetsinler. Çünkü bizim oraya dönmemiz söz konusu değil. TFF de umarım bizi devam ettirmez. Etsek de kimseyi bulamayız. Önümüzde Hatayspor ve Gaziantep FK örneği de var. Onlar için alınan kararın bizlere de uygulanacağını düşünüyorum ve rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x