Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğüne Aslan atandı

Eski rektörün görev süresi dolmasının ardından bir süredir atama beklenen Kırıkkale Üniversitesi rektörlüğüne atama sonunda gerçekleşti.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Eski rektörün görev süresi dolmasının ardından bir süredir atama beklenen Kırıkkale Üniversitesi rektörlüğüne atama sonunda gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 15 üniversiteye rektör ataması yapıldı. Yapılan atamalardan bir tanesi de Kırıkkale Üniversite oldu. Resmi gazetede yayımlanan kararnameye göre Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğüne, 1995-2011 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesinde çeşitli görevlerde bulunan eski adıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında önemli görevler yürüten eski bakanlık müsteşarı, Başbakanlık müşaviri Prof. Dr Ersan Aslan atandı.

PROF. DR. ERSAN ASLAN KİMDİR?

Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünden 1983 yılında mezun olan, 1983-1988 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığında öğretmenlik ve yöneticilik yapan Prof. Dr. Aslan, 1988 yılında YÖK-Dünya Bankası 2. Endüstriyel Eğitim Projesi kapsamında açılan sınavda başarılı oldu ve Ankara Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksekokulu`nda öğretim görevlisi kadrosuna atandı. Bu proje kapsamında 1988-1989 yıllarında İngiltere`de mesleki ve teknik eğitim konusunda eğitim gören Prof. Dr. Aslan, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde 1992`de yüksek lisansını, 1995`de doktorasını tamamladı ve 1998`de Kırıkkale Üniversitesin`de doçent oldu. Prof. Dr. Aslan, 1995-2008 yıllarında Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Mühendislik Fakültesinde bölüm başkanlığı, bölüm başkanlığı yardımcılıkları ile Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu üyelikleri yaptı. 2008 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesin`de profesörlüğe atanan Prof. Dr. Aslan, 2008-2011 yıllarında Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve Genel Sekreterliği, YÖK-Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme Komisyonu üyeliği ve Üniversitelerarası Kurul üyeliği yaptı. Prof. Dr. Aslan`ın, Makine Tasarımı Kalite Kontrol, Bilgisayar Kontrollü Takım Tezgahlarının Programlanması ve Son İşlemci Tasarımı ile Bilgisayar Destekli Tasarım konularında yayımladığı, çevirisini ve editörlüğünü yaptığı beş kitabı bulunuyor. 21 Ocak 2011-16 Temmuz 2011 tarihlerinde Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinde bulunan Prof. Dr. Aslan, 26 Temmuz 2011`de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarlığı görevi atanmıştı.. 1962 yılında Bursa`da doğan Prof. Dr. Ersan Aslan, evli ve iki çocuk babası.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ahmet selamoğlu
ahmet selamoğlu
6 Eylül 2018 14:33

beşir atalay ın ekibindendir kendisi. üniversiteden beşir atalay adını kaldırmak isteyenler epey üzülmüştür.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x