Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Kırıkkale yıkımcılara ders verecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Seçim çalışmaları için bölgesi Iğdır’a giderken Kırıkkale’ye uğrayan ve MHP Adayı Mustafa Pekdoğan’ı ziyaret eden MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, “Başbakan Erdoğan büyük bir telaş içinde. Kendisini Kırıkkale’yi ve Türkiye’nin birçok şehrini kaybetme korkusu iyiden iyiye sarmış durumda. Bu yüzden de her türlü illegal yolu deniyor, toplama mitingler düzenliyor” dedi.
Kırıkkale yıkımcılara ders verecek - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriPEKDOĞAN’I ZİYARET ETTİ
Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay’ı “Yıkım Koordinatörü” olarak değerlendiren Ogan,“Yıkım Koordinatörünün şehri olan Kırıkkale ahalisi öncelikle bu Yıkım Koordinatöründen kurtulacaktır. Zaten Sayın Genel Başkanımız da Beşir Atalay için tarihi bir benzetmede bulunarak, Başbakan Yardımcısı değil, “Yıkımdan Sorumlu Başbakan Yardımcısı” benzetmesi yapmıştı. Kendilerinin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha görüyoruz. Zira ülkemizin bu hale gelmesinde, PKK terör örgütünün bu kadar şımarmasında ve azmasında, ülkemizin bu denli bölünme noktasına gelmesinde en önemli rol Beşir Atalay’a aittir. Eskiden bizim aramızda insanlar birbirlerinin etnik kökenini sormazlardı. Herkes gül gibi geçinip giderdi. Ama Beşir Atalay öyle çalışmalar yaptı ve Başbakan’a da bu konuda öyle akıllar verdi ki, şimdi insanlar ilk olarak birbirlerinin nereli olduğunu ve etnik kökenini soruyor. Bu açıdan, Kırıkkale mutlaka bundan kurtulacak. Kırıkkale, bu yıkım koordinatöründen kurtulacak. Kırıkkale, bunlara dersini verecek. Öncelikle bunun altını çizmek istiyorum” dedi.
MHP, KIRIKKALE’DE CİDDİ BİR GÜÇ
AKP’nin Kırıkkale’ye özel bir önem verdiğini belirten Ogan,“Çünkü onlar da Kırıkkale’deki ciddi MHP tabanının farkındalar ve MHP’ye yönelik ciddi bir teveccühün, ciddi bir yönelişin farkına vardılar.Bir telaşla Başbakan’ı Kırıkkale’ye getiriyorlar. Başbakanın resmini kullanarak yerel siyaset yönetmeye çalışıyorlar. Ama artık insanlar ‘Başçalan’ın kim olduğunu gördü.‘Başçalanla’ resim çektirmenin avantaj değil dezavantaj olduğunu vatandaş gördü. Mevcut AKP’li belediyenin elinde iki kozu vardı. Birincisi Yıkım Koordinatörü Beşir Atalay, ikincisi ise, artık milyon dolarları eritebilmenin telaşındaki Başbakan. Bu ikisinden de medet ummak büyük hatadır” ifadelerine yer verdi.
HEP ALLAH İLE ALDATTILAR
Başbakan Erdoğan’ın Türk Milletini bugüne kadar bunlar Allah ile aldattığını vurgulayan MHP Iğdır Milletvekilimiz Sinan Ogan, “Müslüman Başbakan” vesaire sloganlarla milleti aldattıklarını,oysa milletin bunların neler yaptığını gördüğünü ifade etti.İslamiyet’le uzaktan yakından alakası olmayan tavır ve davranışları herkesin çok iyi gördüğünü belirten Ogan,“İnanıyorum ki, 30 Mart sonrasında Kırıkkale sırtından bu kamburları atacaktır.Dini duygularımızı sömürenlere, kardeşlik duygularımıza darbe vurmaya çalışanlara dersini verecektir. MHP’nin üretken belediyecilik anlayışıyla yönetilecektir bu güzide şehrimiz” dedi.
ETNİK KÖKEN ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYORLAR
Etnik köken üzerinden siyaset yürüten AKP’nin bu siyasetinin kesinlikle tutmaması gereken bölgelerin başında Kırıkkale’de ya da diğer İç Anadolu şehirlerinin geldiğini beyan eden Ogan, “Ama artık bu siyaseti yürütemeyecekler. Nitekim ben Iğdır milletvekiliyim. Iğdır’da MHP birinci parti. Erzurum’da AKP açık ara öndeyken, büyükşehir yarışında şu anda biz açık ara öndeyiz. Geçenlerde Erzincan’da bir aday tanıtım toplantısı yaptık. İlk defa böyle mahşeri bir kalabalığa hitap ettik. Aynı salonda AKP’nin en ağır toplarından, Erzincanlı Ulaştırma Bakanı bir toplantı yaptı, salonun yarısı boştu.İç Anadolu coğrafyasının MHP’ye yeniden dönüş yaptığını görüyoruz.Önceki dönemlerde çeşitli sebeplerle bizim arkadaşlarımız AKP’ye gittiler. Ama şimdi onlar da kandırıldıklarını itiraf ediyorlar. İnançlarıyla, duygularıyla, daha başka sebeplerle kandırılan birçok MHP’li arkadaşımız tabiri caizse artık anayurda dönmeye başladılar. Türk Milliyetçilerinin ana yurdu, ana mekânı da Milliyetçi Hareket Partisidir. Bu ülkede kardeşliğin teminatı da Milliyetçi Hareket Partisidir. Ben Iğdır’da Kürt vatandaşlarımızdan da oy alıyorum, solcusundan da oy alıyorum, herkesten oy alıyorum. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisinin herkesi kucakladığını görüyorlar. Biz insanlarımız seviyoruz. Biz bunlar gibi insanımızı kökenine göre, inancına göre ayırmıyoruz. Bunu Doğu Anadolu’da da görüyorlar, Kırıkkale’de de görüyorlar. Bu yüzden Kırıkkale başta olmak üzere İç Anadolu’da ve Doğu Anadolu’da MHP açık ara önde gidiyor” dedi
TEHDİT DİLİNİ KULLANIYORLAR
Başbakan gelmeden önceki gün, bazı polisler tarafından Başbakanın geçiş güzergâhında ve Kırıkkale’nin önemli noktalarındaki MHP bayraklarının, Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan’ın posterlerinin indirilmesine yönelik bir çalışma başlatıldığını,kimi vatandaşlarımıza el altından, kimilerine de inceden tehdit yoluyla bu baskı yapıldığını haber aldıklarını belirten MHP Iğdır Milletvekilimiz Sinan Ogan sözlerine şöyle devam etti:“Başbakan ve yandaşları bu tehdit dilini her zaman kullanıyor. Benim memleketimde, Iğdır’da PKK geliyor, vatandaşı kendilerine oy vermeleri için canlarıyla tehdit ediyor. AKP geliyor, taşeron işçileri işlerinden çıkartmakla tehdit ediyor. Yöntem aynı yöntem. Biri canıyla, diğeri malıyla tehdit ediyor insanları. Bu yolla da seçim kazanmaya çalışıyorlar. Ama bilmiyorlar ki, bu milletin önünde artık ne PKKne de AKP tehditleriyle durabilecektir.”
SUÇ İŞLİYORLAR
Bu durumun Kırıkkale özelinde yorumlandığında AKP’nin suç işlediğini vurgulayan ve“Kimilerine yanlışlıkla gönderilen mesajlardan da çok iyi biliyoruz ki, mitinglerde destek vermeleri için kamu kuruluşlarına baskı yapılıyor. Baskıyla, zorlamayla, toplamayla kalabalık meydan mitingleri yapıyorlar. Zorla AKP bayrakları astırıyorlar” diyen Ogan, bu davranış şekli suç olduğunu ifade ederek,“Böyle durumlar tespit edildiği anda Savcılığa suç duyurusunda bulunmak, basın kuruluşlarına durumu bildirmek gerekir. Bunları deşifre etmek gerekir.Ne yazık ki bugüne kadar ‘Alo Fatih’ hatlarıyla bu durum engellendi.Bugün de Kırıkkale’de mitingleri var ve aynı taktikleri uyguluyorlar.Miting bahanesiyle benzeri çalışmalar yaptılar. Nispeten de başarılı oldular. Ama hiç önemli değil, önümüzde 1 aylık bir süreç var. Bundan sonra yaptıkları her şeyi deşifre edeceğiz. Mitinglerde, basında, her yerde deşifre edeceğiz. Koskoca Başbakan Kırıkkale mitingini kalabalık göstermek için eğer okulları tatil ettiriyorsa, kamu kurumlarından zorunlu olarak adam istiyorsa, çevre il ve ilçelerden yığmalarla meydan doldurmaya çalışıyorsa, bu bir telaşın göstergesidir” ifadelerine yer verdi.“Mustafa Pekdoğan 31 Mart gününün Kırıkkale Belediye başkanıdır. Şimdiden hayırlı olsun demekte de hiçbir sakınca görmüyorum. Sayın Başkanımıza seçim çalışmalarında başarılar diler, seçim sonrası dönüşte de Belediye Binasında başkanımızı ziyaret etmeyi dilerim” diyen Ogan, vedalaşarak Iğdır’a hareket etti.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu