Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Kırıkkale’de 106 bin sigortalı var

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü, 12 Mayıs’ta başlayıp hafta boyu devam edecek olan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri öncesinde gazetecilerle bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.
CİDDİ ARTIŞ
Hafta boyunca yapılacak olan etkinlikleri gazetecilerle paylaşarak davette bulunan İl Müdürü Karacaköylü, ayrıca yeni bir yapılandırmanın gündemde olduğunu ifade ederek söz konusu çalışmanın Temmuz ayın içinde başlayabileceğini ve büyük ölçüde bir önceki yapılandırmanın benzeri olacağını ifade etti. Kırıkkale’nin Sosyal Güvenlik anlamında iyi bir konumda olduğunu belirten İl Müdürü Veli Karacaköylü, son 10 yılda sigortalı sayısında ciddi bir artışın olduğuna dikkat çekerek, il genelinde aktif 56 bin 629,  pasif 47 bin 57 olmak üzere toplam 106 bin 686 sigortalının olduğunu bildirdi.
165 MİLYON ALACAK VAR
2014 Nisan ayı itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kamu ve özel olmak üzere mükelleflerden toplam 165 milyon 224 bin 314,85 TL alacağının olduğunu, gecikme zammının ise 22 milyon 369 bin 470,83 TL tutarında olduğunu hatırlatan İl Müdürü Karacaköylü, bu rakamın büyük bir kısmının belediyelere ait olduğunu söyledi. Hükümetin bu konuyla ilgili yeni bir yapılandırma çalışmasının olacağını da sözlerine ekleyen Karacaköylü, 2014 yılı Temmuz- Ağustos ayları içerisinde yürürlüğe girebileceğini belirtti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu