Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Okullar Oyunla Şenlensin

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Topluma Hizmet Projesi kapsamında, “Okullar Oyunla Şenlensin” projesi ile 3 okula oyun alanı oluşturdu.
OKUL BAHÇELERİ RENGARENK OLDU
Yrd. Doç. Dr. Metin Elkatmış’ın öncülüğünde Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3/A sınıfı öğrencileri Mehmet Yaman, , Samet Alçıkaya, Kadir Aysal, Reyhane Yıldırım, Merve Masmas, Kadergül Karslıoğlu,Tuğba Çatalca, Şerife Yüce, Ufuk Koca, Gülten Demir’in yer aldığı “Okullar Oyunla Şenlensin” proje gurubu öğrencileri oyun alanları oluşturarak mutlu etti. Çocukların okullarda ders harici geçirdiği süreyi daha etkili kullanabilmesi adına geleneksel çocuk oyunlarından “Sek Sek, Köşe Kapmaca, Taş Sektirme, Yağ Satarım Bal Satarım ve Yılanlı Sek Sek” oyun alanları okul bahçelerine çizildi.
AMAÇ DAYANIŞMA RUHUNU YARATMAKOkullar Oyunla Şenlensin - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Öğretmen adayı öğrenciler, çizilen oyun alanlarının çocukları bir araya getirerek arkadaşlık bağlarını güçlendireceğini, birlikte oyun oynama, kurallara uyma, dayanışma geleneğini pekiştireceği düşüncesiyle çocuklara yararlı olacağını ve çocukların sadece öğrenim dönemlerinde değil, tatil günlerinde de okul bahçelerinden oyun alanı olarak yararlanılacağı düşüncesiyle böyle bir projeye adım attıklarını söylediler.
PROJE BAŞARIYLA TAMAMLANDI
Proje kapsamında Yüzüncü Yıl İlkokulu, İstiklal ilkokulu ve Yavuz Selim İlkokulu’nun bahçelerine renkli oyun alanlarıçizildi. Projemiz öğrencileri, öğretmenleri ve okul müdürlerini memnun etti. Proje sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Metin Elkatmış ve gidilen ilkokullardaki müdür ve öğretmenlerin desteğiyle ve katkılarıyla proje tamamlandı.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Alpy Dznli
9 Mayıs 2014 22:43

OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ 🙂

Başa dön tuşu