Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Kırıkkale’ye 15 Dönümlük Çocuk Trafik Parkı

Kırıkkale'nin Bahşili ilçesi girişinde kurulacak 15 dönümlük çocuk trafik parkında, öğrenciler trafik kurallarına ilişkin teorik ve uygulamalı eğitim alacak.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Bahşili ilçesi girişinde kurulacak 15 dönümlük çocuk trafik parkında, öğrenciler trafik kurallarına ilişkin teorik ve uygulamalı eğitim alacak.

ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA GEÇECEĞİZ
Vali Yunus Sezer, Kızılırmak Nehri kenarında belirlenen bölgede altyapı çalışmalarına başlanan “Trafik Çocuk Parkı ve Parkuru Projesi” kapsamındaki çalışmaları inceledi.Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Sezer, hem Kırıkkale hem de bölge illeri için çok hayırlı bir hizmetin yapılacağını söyledi.Parkla ilgili projelendirme çalışmalarının tamamlandığını ve inşaat sürecine başlandığını anlatan Sezer, “Bu hafta altyapısının tamamlanmasının ardından üstyapı çalışmalarına geçeceğiz.” diye konuştu.

TREN VAGONLARINDA DERSLİKLER OLACAK
Projenin tamamen çocuklara hitap edeceğini dile getiren Sezer, şunları kaydetti:”İtfaiye, hastane, otobüs durakları, üst geçitler ve tüm trafik işaretlerinin olduğu minik bir şehir kuracağız. Çocuklarımız burada uygulamalı trafik eğitimi alacak. Minik yavrularımızdan hayatlarının ileriki dönemlerinde bu öğrendiklerini uygulamalarını isteyeceğiz. Çocuklar, trafik parkında hem eğlenecek hem de öğrenecek. Kuracağımız tren vagonlarında derslikler olacak, burada teorik eğitim alacaklar. Yine burada kafeteryalarımız olacak.”Parkın işletmesinin İl Emniyet Müdürlüğüne ait olacağını bildiren Sezer, “İl Özel İdaremiz tarafından yapılıyor. İnşallah bir ayda bitirmeyi planlıyoruz. Hemen faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR PROJE
Vali Sezer, ilk etapta yaklaşık 5 dönümde başlattıkları projeyi, daha sonra 15 dönüme kadar çıkardıklarını bildirdi.Bunun, Türkiye’ye örnek bir proje olduğuna dikkati çeken Sezer, “Türkiye’nin en büyük çocuk trafik parkı olsun istiyoruz. Burayı hem trafik eğitim alanı hem de masal kahramanlarımızın yer alacağı park alanı olarak tasarladık.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x