Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

Listede şok isim!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

YEREL SEÇİMLERDE YAHŞİHAN’DA SUNGUR’UN KAYBETMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPAN İBRAHİM GÜRSES AK PARTİ’NİN YENİ YÖNETİM LİSTESİNE GİRDİ.

AK Parti’nin yeni yönetimi açıklandı ancak yönetime giren bir isim yeni yönetim kurulu üyeleri dahil tüm partilileri rahatsız etti. Bu isim yerel seçimlerde Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’a karşı aldığı tavır ile tanınıyor.

“Ben seninle çalışmam” demiştiListede şok isim! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

İbrahim Gürses’in yeni yönetim listesine girmesi partililerde şok etkisi yarattı. Gürses 2014 Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den Yahşihan Belediye Başkanı Aday Adayı olmuştu. Bu süreçte her gün İlçe ve İl binasından çıkmayan Gürses, Yahşihan’da adayın Ahmet Sungur olarak belirlenmesinin ardından, ne ilçe, ne il binasına, ne de seçim bürosuna adım dahi atmadı. Gürses’in seçim çalışmalarında Sungur’a destek vermemesi, “Aday olamadı, geriye çekildi” yorumlarının yapılmasına neden olurken, Gürses’in, Sungur’a, “Ben seninle çalışmam” dediği o süreçte en çok tartışılan konu oldu.

Ailesi saf değiştirmişti

Gürses hakkındaki şok ayrıntı ise kardeşleri ve ailesinin yerel seçimde aldığı tutum. Aday adaylığı başvurusunda AK Parti ilçe binasına İbrahim Gürses ile birlikte gelen ve aday adaylık kampanyasını birlikte yürüttükleri kardeşi Ahmet Gürses, yeğenleri Yahya ve Emre Gürses ve ailesinin ileri gelenleri, Gürses’in aday olamamasının ardından saf değiştirerek MHP seçim çalışmalarına katılmıştı.

Gazeteyi dağıtanlar aile üyeleriListede şok isim! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Yerel Seçimler’de MHP Adayı Osman Türkyılmaz’ın, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının basına yansımasının ardından, konuşmalarda geçtiği iddia edilen cümlelerin yer aldığı gazeteleri bastırdığı ve dağıttığı biliniyordu. Bu gazeteyi dağıtanların başında ise Gürses’in yeğenleri Yahya ve Emre Gürses yer alıyor. Ahmet Sungur’un seçimlerden önce ilçe içerisinde düzenlediği yürüyüşte bayan destekçilerine laf attıkları ve saldırdıkları iddia edilen kişilerin başında da yine bu ikilinin yer alması o süreçte en çok konuşulanlar arasındaydı.

Parti binasına adımını atmadıListede şok isim! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Seçim çalışmalarında Ahmet Sungur ile tek kare fotoğrafı bulunmayan, parti binasına ve seçim bürosuna adım dahi atmayan Gürses’in özellikle TOKİ bölgelerinde akrabaları aracılığıyla MHP’ye destek vermelerini, aday gösterilmemesi karşısında partiden öç almak için Sungur’un seçim kaybetmesi gerektiğini söylediği Yahşihanlılar arasında tartışmalara neden olmuştu.

Partililer şok yaşadıListede şok isim! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Yeni yönetim listesinin açıklanmasının ardından Gürses’in listede olduğunu gören başta yeni yönetim kurulu üyeleri olmak üzere partililer büyük şok yaşadı. Yeni yönetim kurulu üyelerinin toplantının ardından aralarında yaptığı sohbette Yahşihan’da AK Parti aleyhine çalışan ismin neden listede olduğu konusunda tartışma yaparak, bu ismin kendilerini oldukça rahatsız ettiklerini beyan ettiler.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
bora saran
bora saran
8 Temmuz 2014 12:22

mahir yılmaz ne diodu akp ye giden şerefsizdir:))))sonra oda gelicek sanırım 1 kaçı önden gitmiş:))))

bora saran
bora saran
8 Temmuz 2014 12:15

ya cihat bey kardeşim çok haklı ve cesaretli bir yazı olmuş tebrık ederim..ayrıca bunların hangisine ne diyecen daha geçen seçim tam zıt çalışan mahir yılmazcılarda listede hayret neye hayret hem alana hem gidene .istikrar böyle bir şey işte dik duran eğilmeyen heryerde yeri vardır..ordan oraya gidenler hep başarısız bir karektere yönelirler.çok kınadım çok basitce

Başa dön tuşu