Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiSağlık

Marketlerden Hazır Kıyma Almayın

Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik, halkı hazır kıyma satın almamaları konusunda uyararak, bazı marketlerin bu kıymaları tavuğun 'atık' kısımlarından elde edip gıda boyasıyla kırmızı rengi verdiklerini söyledi. Karafilik, halkın kasaplardan kendi gözleri önünde çekilmiş etlerin kıymaları almasını istedi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik, halkı hazır kıyma satın almamaları konusunda uyararak, bazı marketlerin bu kıymaları tavuğun ‘atık’ kısımlarından elde edip gıda boyasıyla kırmızı rengi verdiklerini söyledi.

Karafilik, halkın kasaplardan kendi gözleri önünde çekilmiş etlerin kıymaları almasını istedi.

TAVUĞUN ATIK KISIMLARINDAN ELDE EDİYORLAR

Koyun ve dana eti kullanılıp elde edilen kıymanın, tavuğun ‘atık’ olarak bilinen kısımlarından yapılarak marketlerde tüketiciye sunulduğunu öne süren Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik, etin kırmızı rengini ise bici bici tatlısına da konulan gıda boyasıyla sağlandığını kaydetti. Bu kıymanın yapımını uygulamalı olarak anlatan ve vatandaşların bunu ayırt edemeyeceğini dile getiren Karafilik, “Sahte kıymada tavuk taşlığı, koç yumurtası, atık dediğimiz tavuk derisi, iç yağ, kemik ile hazır kıyma haline getiriliyor. Bici bici tatlısında kullanılan gıda boyasını karıştırarak et rengini veriyorlar. Bunları marketlerde makinede çekip paketleyip tüketiciye ucuz yolla satıyorlar. Vatandaş bunu ayırt edemez, çok zor. Bunu anca işin uzmanı, kasaplarımız ayırt edebilir” diye konuştu.

KARŞILAŞIRSAK GEREĞİ YAPILACAK

Vatandaşların paketlenmiş kıymadan uzak durmaları gerektiğinin altını çizen Başkan Karafilik, “Kasaplar kıymayı vatandaşların gözünün önünde çekiyor. Ama marketlerin depoları içler acısı. Biz vatandaşlarımızdan hazır kıymadan uzak durmalarını istiyoruz. Veteriner hekim kontrolü olmadan, market elemanları çekiyor bunları.”dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x