Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

MKE BİZİM DEĞİL ÇOCUKLARIMIZIN!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de, Ağır Silah ve Çelik Fabrikası, Mühimmat Fabrikası, Silah Fabrikası, Barut Fabrikası, Pirinç Fabrikası ve Hurda Fabrikası olmak üzere 6 fabrikası bulunan MKE’nin Kırıkkale için, Kırıkkale’nin de MKE için önemi yadsınamaz. Kırıkkale ile MKE adeta bütünleşmiş durumda.

Kamuoyunda birçok konu dillendirildi, kimisi MKE özelleşecek dedi, kimisi MKE modernize edilmediği için silah üretemez hale geldi dedi. Fakat son zamanlarda MKE’nin ürettiği silahlar, ürettiği akıllı bombalar bir anda ülke gündemine oturdu. Tabi ki bu gelişmeler bir Kırıkkaleli olarak bizleri gururlandırdı. Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama, bu kıpırdanmalar MKE’nin başına sivil genel müdürler gelmesinin ardından yaşanmaya başladı.

Birkaç ay önce kararname ile MKE’nin başına atanan MKEK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Akdere Kırıkkale’ye yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Bir taraftan bizlerle tanışan Akdere, diğer taraftan Kırıkkale, MKE işçisi ve kamuoyunun merakla beklediği konulara tek tek açıklık getirdi. Bir defa şunu söyleyeyim, izlenimlerim kadarıyla yakın dönemde MKE’nin özelleşmesi kesinlikle söz konusu bile değil. Bu konu bile başlı başına Kırıkkale için önemli bir gelişmedir.

Diğer konu ise MKE’nin özel sektör mantığı ile yönetilmesi. Bu konu MKE’nin üretkenliği, ulusal ve uluslararası silah sektöründe söz sahibi olması bakımından da son derece önemli olduğuna inanıyorum. Zaten şuan ki Genel Müdür Akdere’de özel sektörden MKE’nin başına gelen bir kişi. Gençliği, heyecanı, çalışma azmi ve üretime yönelik mesajları beni biraz daha fazla ümitlendirmiş durumda. Akdere’nin ‘MKE’nin, Güçlü yönetim, hızlı karar alan, teknolojik dönüşümünü tamamlamış, milli ve yenilikçi üretim yapan, rekabetçi ve yenilikçi üretim yapan, müşteri odaklı, yüksek kararlığa ve verimliliğe sahip etkin kriz yönetimi kabiliyetine sahip küresel bir marka olması için çalışacağız. MKE büyürse Kırıkkale büyür, Silah İhtisas OSB gelişirse Kırıkkale gelişir. Bize inanın, bizi destekleyin ileride daha iyi bir konumda olacağız” sözleri benim inancımı bir kat daha artırdı.

Bu sözlerin arasında bir cümle daha vardı ki, bu cümle bir Kırıkkaleli olarak beni daha da etkiledi. Akdere “MKE bizim değil bizim çocuklarımızındır” sözlerini daha anlamlı buluyorum. Yarınlarımıza daha iyi bir MKE bırakmak için hepimizin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Evet MKE yeni yönetim tarzıyla, artık bir kabuk değiştiriyor. Eski hantal yapısından kurtularak daha üretken, sürekli iyileşme peşince olan bir kurum olacak. Akdere’nin Özel sektörle de işbirliğinin artırılacağı yönündeki mesajları da oldukça önemli buluyorum. Bu durum MKE’nin de ortağı olduğu, Kırıkkale’de kurulan ve Türkiye’nin ilk Silah İhtisas OSB’si olan Silah OSB’deki yatırımların artmasına vesile olacaktır.

MKE’nin yeni genel Müdürü Yasin Akdere ve ekibine MKE’nin küresel marka olma yolunda yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x