Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

MKEK Kırıkkale’nin göz bebeğidir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Teknikerler Birliği Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Çelebi Varlıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya ve Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.
 
BAŞKANLARI ZİYARET ETTİLER
30 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde mazbatalarını alarak görevlerine başlayan Kırıkkale Belediye Başkanı Saygılı’yı ve Yahşihan Belediye Başkanı Sungur’u Şube Başkanı Varlıoğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter A. Vahap Alkan, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Dedebali, Hacer Sargın, Musa Erdoğan, Yakup Kargın, A. Erhan Sarıoğlu ve Çağrı Keskin ziyaret etti. Saygılı ve Sungur ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
 
TEKNİKERLER BİRLİĞİ OLARAK YANINIZDAYIZ
Saygılı ve Sungur’a görevlerinde başarılar dileyen Dernek Başkanı Varlıoğlu, Teknikerler Birliği olarak yanlarında olduklarını belirtti. Teknikerler birliği hakkında Belediye Başkanlarına bilgi veren Varlıoğlu, gerek nicelik gerekse nitelik açısından ülkemizin en büyük mesleki potansiyeline sahip meslektaşlarının karşı karşıya kaldığı sorunlarının çözümü ve meslek odası kurumsal kimliği için mücadele ettiklerini söyledi.
 
SANAYİMİZİN KALKINMASINDA EN BÜYÜK ROLÜ MKEK ÜSTLENİYOR
Kırıkkale Şubesi olarak 100 üyelerinin bulunduğunu söyleyen Varlıoğlu, “Üyelerimizin birçoğu MKEK bünyesinde çalışmaktadır. MKEK Kırıkkale’mizin göz bebeğidir. Savunma Sanayimizin kalkınmasında en büyük rolü MKEK üstlendiğini, derneğimiz kamuda, özel sektörde ve serbest olarak çalışan meslektaşlarımızın yanı sıra emekli ve meslek yüksek okullarında okuyan aday meslektaşlarımızın da sorunlarına çözüm arıyoruz” diye konuştu.
 
BİRLİĞİN VİZYONU VE MİSYONU
Birliğin vizyonu ve misyonu hakkında bilgi veren Varlıoğlu, “Önce insan olmayı benimseyen ve insani değerler çerçevesinde, insana ve insanlığa gelecek temin etmede, üzerine almış olduğu, görev, yetki ve sorumluluğu, rehberlik hizmetinin yanı sıra çözüm ortaklığı yaklaşımı ile de, var olduğu her alanda ülkesine ve insanlığa faydalı hale getirmede öncü kuruluştur. Yaşamın her alanında ürün ve hizmetleri, kalite ve etik değerlerden ödün vermeden her seferinde beklentileri aşarak sunmaktır” şeklinde konuştu.
 
BİRLİĞİN KURULUŞ AMACI
Birliğin kuruluş amacı hakkında bilgi veren Varlıoğlu, “Teknikerlik mesleğinin geliştirilmesini sağlayarak, üyelerinin idari, teknik ve mesleki hak ve onurlarının korunması, mesleki etik kural ve yöntemlere uyulmasının sağlanması, Unvan, Görev-Yetki-Sorumluluk, İstihdam, Lisans tamamlama, MYO–İş Dünyası– Teknikerler Birliği’nin işbirliği ile ülkemiz ve Dünya endüstrisi ve ekonomisinin kalkınması çalışmaları, Endüstri ve Sanayiden gelen taleplere yönelik AR-GE çalışmaları, Mesleki standart çalışmaları, MYO mezun öğrenci takip hizmetleri, Toplum sağlığı, Toplam kalite çalışmaları ile birlikte , Teknikerler arasında mesleki dayanışmayı sağlamak, Tekniker Odaları Birliği’nin kurulması için çalışmalar yürütmek ve mesleki standart ve disiplinin oluşturulması konularında hizmet vermektedir” dedi.
 
 

Başa dön tuşu