Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ KIRIKKALE’DE YETİŞSİN

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Yerli Otomobil ve Pil Üretimi İçin Gerekli Nitelikli İş Gücüne Talip

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; yerli otomobilin ve yerli pil teknolojisinin üretiminde görev alacak nitelikli işgücünün Kırıkkale’de yetiştirilmesi için TBMM’de Millî Eğitim Bakanı’nın cevaplandırması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

ÖNERGE VERDİ

Önergesi hakkında TBMM’de açıklama yapan MHP’li Öztürk; “Millî Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yerli otomobilin üretiminde görev alacak nitelikli işgücünü yetiştirmek üzere, Bursa Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde ‘Elektrikli Araçlar Dalı’ açılacağını duyurmuştur. Yerli otomobil üretimi için gerekli nitelikli personel yetiştirilmesi sadece Bursa ile sınırlandırılmamalıdır. Nitekim; Kırıkkale de farklı mesleki ve teknik eğitim kurumlarında uzun zamandır motorlu araçlar teknolojisi bölümlerinde nitelikli personel yetiştirilmektedir. Kırıkkale’de şimdi bu bölümlere ‘Elektrikli Araçlar Dalı’, ‘Pil Teknolojisi’ alanları eklenerek, yerli otomobil ve pil üretimi konusunda söz sahibi yapılmalıdır.” Diye konuştu.

KIRIKKALE ARTIK ORTA ANADOLU’NUN PARLAYAN YILDIZI OLMALI

Açıklamasında Kırıkkale’nin artık hak ettiği yeri alması gerektiğini de belirten MHP’li Öztürk; “Gecesini gündüzüne katarak bu ülkenin petro kimya ve savunma sektörü için katma değer üreten Kırıkkale, Türkiye’nin her alanda attığı adımlara ortak olma talebinden hiçbir zaman vazgeçmez. Kırıkkale’nin çalışkan ve girişimci ruhuna bizler milletvekili olarak ön ayak oluyoruz. Bu bakımdan hemşehrilerimizin taleplerinin takipçisi olarak diyoruz ki; gerek yerli otomobil üretiminde, gerekse pil teknolojisi ve sanayiinde yetişmiş teknik eleman ve eğitimi için Kırıkkale önceliklendirilmelidir. Çünkü Kırıkkale’de gerekli altyapı mevcuttur, gerekli olan sadece devletin sihirli elinin değmesi ve destek olmasıdır” dedi. Öztürk, 2020 yılının Kırıkkale’nin atılım yılı olması için, ilgili tüm kesimlerin çalışmalarını buna göre yürütmesini talep etti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x