Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Türk Metal MESS’in yeni teklifini de reddetti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Metal, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yürüttüğü Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinde, MESS tarafından yapılan görüşme talebi üzerine önceki gün İstanbul MESS Merkez Ofisi’nde bir kez daha bir araya geldi. Görüşmelerde MESS’in yeni teklifi yüzde 10 oldu.

GÖRÜŞMEYİ SONLANDIRDI

Toplantıda MESS tarafından 1. altı ay için Türk Metal Sendikasına yapılan teklif yüzde 10 oldu. Yapılan görüşmelerde MESS tarafı kendilerinin sürekli yeni ve artan teklifler getirdiğini ancak sendikanın uzlaşma amaçlı taslakta bir revize yapmadığını belirtilerek, sendikadan teklifini revize etmesini istedi. Türk Metal Sendikası Müzakere heyeti bu talebe MESS ‘in 3 yıllık sözleşme teklifi başta olmak üzere haklarını geriye götürecek taleplerini sürdürdükleri gerekçesiyle, MESS’in bu isteğini reddederek görüşmeyi sonlandırdı.

KİM NE İSTİYOR?

Türk Metal Sendikası 6 ay için yüzde 26 zam ,isterken, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası ise yüzde 34 istedi. MESS’in başlangıç önerisi de ilk 6 ay için yüzde 6 olurken, geçtiğimiz gün bu teklif revize edildi ve yüzde 8 ’e çıkarıldı. Bu revize sonrası  MESS’ten yapılan açıklamada, “İşçi sendikaları yüzde 26’dan yüzde 34’e varan ücret zamları talep ediyor. Bu oran, enflasyon artışına ek olarak yüzde 20 ile 28 arasında artış yapılması anlamına geliyor. Kamu zamlarının 10 katı, 6 aylık enflasyonun ise 5 katı oranında ücret zammı isteniyor. İşçi sendikalarının bu gerçekleri değerlendirerek tekliflerini gözden geçirmeleri gerektiğini düşünüyoruz” dedi ve sendikalardan adım bekledi.

EYLEMLERİMİZİ ARTIRACAĞIZ, MÜCADELEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ

Önceki gün düzenlenen mitingde konuşan Türkiye Metal Sendikası Genel Başkanı  Pevrul Kavlak “Geçen hafta bizi yeniden masaya çağırdılar. Umutlandık, dedik ki patronlarımız herhalde insafa geldi. Hayatın gerçekleriyle yüzleşti. Bize makul bir teklifte bulunacaklar. Gittik, oturduk. Tekliflerini lütuf gibi iki puan artırdılar. Bizimle dalga geçer gibi alın size %8 dediler. Üç yıllık sözleşmeyi, esnek çalışmayı, kıstalyemi, ikramiyelerin yılsonunda ödenmesini denkleştirmeyi, yani kazanılmış bütün haklarımızı elimizden almak istediler. Metal işçileri, dostlarım şimdi size soruyorum. Bu dayatmaları kabul edecek misiniz? Bu sefalet ücretini kabul edecek misiniz? Edecek misiniz? Biz de etmedik. Yine masadan kalktık. Şimdi yeni bir aşamadayız. Eylemlerimizi artıracağız, mücadelemizi büyüteceğiz. Daha çok direneceğiz.” Dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x