Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Okulumda ‘KAN’panya var

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Müdürdü Tüfekçi, Kan bağışında rekor kırmak istediklerini söyledi

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Ankara Şubesi işbirliğinde ‘Okulumda ‘KAN’panya var’ adı altında kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanya çerçevesinde Kırıkkale’de 4 noktada kan bağış noktaları oluşturulduğuna dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, “Ankara’dan gelen Kızılay yöneticilerimizle bir araya geldik, dedik ki, ben aslında ekibimle birlikte bu şehirde hep rekorlar kırmak, hep en üstte olmak istiyorum” diye konuştu.

4 AYRI NOKTADA KAN BAĞIŞI KABUL EDİLDİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Ankara Şubesi işbirliğinde öğrencileri ve velileri kan bağışına teşvik etmek, kan bağışında bulunarak 3 ayrı kişiye hayat vermeleri amacıyla ‘Okulumda KAN’panya Var’ adı altında kan bağış kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı, Kırıkkale Valiliği binası, Yahşihan Üniversite B kapısı ve Keskin ilçe Meydanında konuşlandırılan kan bağış tırlarında vatandaşlar kan bağışında bulundu. Kırıkkale merkezdeki tören Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekibinin gösterileri ile başladı, konuşmalar ile devam etti. Kampanyanın açılış programını İl Müdürlerinin yanı sıra, sendika temsilcileri, Kızılay Ankara Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Uğur Kahraman, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Kampanya çerçevesinde kurulan stantlar gün boyunca kan bağışı kabul etti.

BU ŞEHİRDE REKORLAR KIRMAK İSTİYORUM

Bir şehrin kaderini eğitimcilerin değiştirebileceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, “Kırıkkale’nin kaderini de pozitif anlamda inşallah Milli Eğitim ailesi olarak bizler değiştireceğiz dedik. Akademik alanda olduğu gibi sosyal, kültürel gibi her alanda biz varız. Bu kampanyamızda bunların en güzel örneklerinden birisi. Ankara’dan gelen Kızılay yöneticilerimizle bir araya geldik, dedik ki, ben aslında ekibimle birlikte bu şehirde hep rekorlar kırmak, hep en üstte olmak istiyorum. Burada en fazla kan veren yer neresi dedik. Polis MYO olduğunu söylediler. Orada zorunlu kan veriliyor. Bizde öyle yok, bizim gönüllü bir ordumuz var. Aslında kan verme yaş sınırını 15’e düşürseler, rekorun ne olduğunu inşallah biz o zaman göstereceğiz, ama şuan için gençlerimiz bunun bilincindeler. Hazırda bekliyorlar, yaşları dolduğu an 3 kişiye hayat olmak için kanlarını vermek üzere hazır nazır bekliyorlar. Biz bu anlamda eğitimlerimizi veriyoruz. Kırıkkale’de biz şehrin kılcal damarlarına kadar gireceğiz. Her yerde buz bulunacağız. Desteklerinden dolayı eğitim odumuza, Kızılay kan merkezi başkanımıza, Kırıkkaleli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Kampanyaya katılanlara teşekkür eden Kızılay Ankara Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Uğur Kahraman’da yaptığı konuşmasında “Kızılay haftası nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle beraber Kırıkkale’de kan bağışını nasıl artırabiliriz konusunda çalışmalarımız oldu. Bugün 4 ayrı noktada kan bağışı kampanyasını yürütmekteyiz. Türk Kızılay’ı 69 tane kan bağış merkezi ile kan bağışı toplama çalışmalarına devam etmektedir. Bende yaklaşık 10 yıldır Kızılay ailesinin bir mensubu olarak Kızılay’da elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İlk mecburi hizmetimi yaptığım Kırıkkale’de kan bağışı kampanyasının çok daha güzel olacağından eminim. 1 ünite kan bağışıyla 3 kişiye hayat gittiğini unutmayalım. Aslında biz bu kanı üreten fabrikayız. Bir dakika sonra başımıza ne geleceğini bilemiyoruz. Dolayısıyla biz bunun yatırımını şimdiden yapmalıyız. Biz Ankara kan bağış merkezi olarak 115 bin 500 hedefimizle, ilk 9 aylık dilimde hedefimizin yüzde yüzlerin üzerine çıkara bir kampanya yürütmekteyiz. Bundan da onur ve gurur duyuyorum. Bu vesileyle tüm Kırıkkale halkını kan bağış kampanyasına davet ediyorum” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x