Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Önal, Devlet Düğün Salonu Sahiplerine Sahip Çıkmadı (Video-Haber)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, düğün salonu işletmecileri ile bir araya geldi. Burada iş yeri sahiplerinin sorunlarını dinleyen Önal, “Siz her fırsatta devletinizin yanında oluyorsunuz. Bir defa ihtiyacınız oldu ama size sahip çıkmadı bu devlet.” dedi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, düğün salonu işletmecileri ile bir araya geldi. Burada iş yeri sahiplerinin sorunlarını dinleyen Önal, “Siz her fırsatta devletinizin yanında oluyorsunuz. Bir defa ihtiyacınız oldu ama size sahip çıkmadı bu devlet.” dedi.

“DENETÇİLERİN TAVIRLARINDAN RAHATSIZIZ”

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kırıkkale’de bulunan düğün salonu işletmecileri, gelinlikçiler ve çiçekçilerle bir araya geldi. Esnafın derdini dinleyen Önal, bu sorunları mecliste dile getireceğine dair söz verdi. Denetçilerin ayrıcalık beklediklerini, kendilerini gece saat 3’te aradıklarını ve denetçilerden rahatsız olduklarını belirten düğün sahibi işletmecileri ise “Düğünlerin 1 saat sürmesi mümkün değil. Buralarda çalışanları görmezden geliyorlar. Biz kadın işletmeci olarak denetçiler tarafından sıkıntılıyız. Vali bey taleplerimizi reddetti. Vali beyin sesimizi duymasını istiyoruz. Muhtemelen vali beyin denetlemelerin bu şekilde olduğundan da haberi yok. Bu gelinin üzerinde neden gelinlik yok diyen denetçi var. Gecenin 3’ünde beni arayıp yarın programınız var mı diye rahatsız ediyorlar. Gelip sadece işini yapanlar da var ama bazıları ayrıcalık istiyorlar, kendilerine ikram yaptığımız zaman susup oturuyorlar yoksa bağırıp çağırıyorlar insanları masadan kaldırıyorlar insanların videolarını çekip vali beye gönderiyorlar. 6 kişi sahnede oyun oynuyor, 7. kişi oynamak için çıkınca müziği kes diye bağırıp müziği kestiriyorlar.” dedi.

 

“SÖZDE AÇIĞIZ AMA AÇIZ”

İş yerlerinin kapalı olmasında rağmen fahiş fiyatta elektrik faturası geldiğini belirten işletme sahipleri, “Sayın vekilim sizden ricamız sesimizi duyurmanız, sesimizi vali beye duyurmanız. Sizi biz seçtik meclise, sizden de ricamız buna bir çözüm yolu bulunması. Sözde açığız ama açız. Biz burada fahiş fiyatta elektrik ödüyoruz kendi sigortamızı bile yatıramazken personelimize maaş vermekte zorlanıyoruz, cidden açız. Kapalı olan dükkanımıza fahiş fiyatta elektrik faturası geliyor bunun sebebini bilmiyoruz.” dedi.

“BUGÜN İŞLETMECİNİN ELİNDEN TUTLMAYCAKSA NE ZAMAN TUTULACAK?”
Tüm işletme sahiplerini tek tek dinledikten sonra soruları cevaplandıran Milletvekili Önal ise “Problemlerimizi dinledim ama bugün burada sizlerle buluşmak, ilk ağızdan yaşadığınız problemleri dinlemek daha iyi oldu. Neler yaşadığınızı tahmin edebiliyorum. Ödemek zorunda kaldığınız primlerin son derece yüksek olduğunu biliyorum. Bunların farkındayım. Ama biri de çıkıp ‘Ya siz 1 yıldır çalışmıyorsunuz biz size yardımcı olalım’ demiyor. Açıklanan paketler ise tamamen gülünç. Burada yapılması gereken işletmecini önündeki engellerin kaldırılması fakat yapmıyorlar. Yıllardır vergi veriyorsunuz ilk defa devletten bir şey istiyorsunuz, bizim elimizden tut diyorsunuz ama bugün size yardımcı olunmayacaksa, bugün elinizden tutulmayacaksa ne zaman tutulacak? Siz her fırsatta devletinizin yanında oluyorsunuz. Bir defa ihtiyacınız oldu ama size sahip çıkmadı bu devlet.” dedi.

“SÖZ VERİYORUM KONUYU MECLİSTE DİLE GETİRECEĞİM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Perşembe günü Kırıkkale’ye geleceğini ve isterlerse işletme sahiplerini Kılıçdaroğlu ile görüştürebileceğini söyleyen Önal,“Biz vekiliz asıl olan halktır bugün bizim sizin yanınızda olmamız lazım. Peki, ne yapmalıyız bu saatten sonra size sahip çıkmalıyız. Ben söz veriyorum bu konuyu mecliste gündeme getireceğim. Hatta sizlerden temsilci seçip sizi sayın valimize de götüreceğim hem siz anlatacaksınız problemlerinizi hem de ben anlatacağım. Perşembe günü Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu Kırıkkale’de olacak. Siz eğer isterseniz ben mikrofonu size vermeye hazırım hangi arkadaşımızı konuşmak isterse genel başkanımıza her sorununuzu dile getirebilesiniz. İlk grup toplantısında Kırıkkale ismini zikrederek meclis kürsüsünde bu problemi anlatmanın sözünü veriyorum size.” dedi.

“EKMEĞİN OLDUGU YERDE SİYASET OLMAZ”

Bu sorunların hepsini meclise taşıyacağının sözünü de veren Önal; “Burası bizim ekmek teknemiz ve ekmek teknemiz kapalı bizim derdimiz siyaset değil.” diyen bir işletmeciye, “Eğer derdimiz ekmekse ekmeğin siyasi partisi olmaz. Elbette ben bir siyasi partiliyim ama her şeyden önce bir Kırıkkaleliyim. Ben öncelikle Kırıkkale’nin bir evlâdı olarak buradayım.” ifadelerini kullandı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x