Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Öztürk, sağlık çalışanlarıyla buluştu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin ismini dünya ve Türkiye’de milyonlarca insana duyuran Diş Hekimi Murat Öztürk, sağlık çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Öztürk, 16 Kasım’da Bağlarbaşı Mahallesinde Gülesnan Diş Polikliniği adlı ikinci iş yerini hizmete sunacaklarını söyledi.

BAĞLARBAŞINA DİŞ POLİKLİNİĞİ AÇIYOR

Bütün yatırımlarını Kırıkkale’ye yaptığını açıklayan Diş Hekimi Murat Öztürk, 16 Kasım tarihinde Bağlarbaşı mahallesinde  Murat Öztürk Gülesnan Diş Polikliniği adlı ikinci iş yerini açıyorum. İnşallah Şeker Bank karşında zayıflama merkezi kuruyorum. 42 kişi bünyemizde çalışıyor. Türkiye genelinde 40 işyeri açmayı hedefliyorum. Genel merkezimiz Kırıkkale olacak. Yeni polikliniğin açılışından sonra bir sosyal sorumluluk projesi olan Kimsesiz Değilsiniz adlı projeyi hayata geçirdik.15 yaş ve altı şehit çocukları ile hem anne ve hemde babası olmayan yine 15 yaş ve altı çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı tedavilerini yeni polikliniğimizde ücretsiz olarak yapıyoruz. Bu durumda olan çocuklarımız için bize müracaat edilmesi halinde periyodik sürelerde hiçbir ücret talep etmeden muayenelerini değil tamamen tedavilerini üstleniyoruz. Bu çocuklar bizim ve bizde onlar için elimizden geleni yapmalıyız

SAĞLIK ÇALIŞANLARI OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Sağlık çalışanlarının birçok meslek hastalığına birebir maruz kaldığını da ifade eden Öztürk, bu risklerin sağlık çalışanının memnuniyetini olumsuz etkilediğini, psikososyal etmenler nedeniyle zor ve yıpratıcı şartlar altında, tükenmişlik, mobbing ve şiddetle yüz yüze çalışmak zorunda kaldığını dile getirdi. Öztürk, Sağlık çalışanlarının görevlerini layıkıyla ve eksiksiz yerine getirebilmeleri için fiziki uygunluk dışında, psikolojik olarak da kendilerini rahat ve herhangi bir risk altında hissetmemeleri gerektiği açıktır” diye konuştu.

EN FAZLA ŞİDDETE MARUZ KALAN GRUP

Hemşire ve doktorların en fazla şiddete maruz kalan grup, sağlık memurlarının ise en fazla fiziksel şiddete maruz kalan grup olarak tespit edildiğini kaydeden Öztürk, acil biriminde çalışanların ise hem fiziksel hem de diğer şiddet türlerine maruz kalan önemli bir grup içerisinde bulunduğuna dikkat çekti. Sağlık Çalışanları Şiddet Araştırması sonuçlarına göre sağlık çalışanlarının yüzde 81,9’unun görevlerini yerine getirirlerken şiddetle karşı karşıya kalma konusunda endişe yaşadığı sonucunun çıktığını söyleyen Öztürk, Sağlık çalışanları, şiddete daha önce maruz kalmamış da olsa, sektördeki şiddet olaylarının yaşanma sıklığı, kendisinin de şiddete maruz kalacağını düşündürtmektedir. Meslek hayatı boyunca en az bir kez psikolojiksözel şiddete maruz kalanların oranı yüksek” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x