Genel

ŞEHİDİMİZ 28. SENE-İ DEVRİYESİNDE ANILDI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkaleli Şehit Uzman Jandarma Çavuş Ayhan Şahin şehadetinin 28. Sene-i devriyesinde mezarı başında rahmet ve minnetle anıldı.

 

KUR’AN-I KERİM OKUNDU DUALAR EDİLDİ

Şehitlerimizi kabirleri anma programları çerçevesinde Şehit Uzman Jandarma Çavuş Ayhan Şahin Şehit oluşunun 28.seneyi devriyesinde Balışeyh İlçe merkezindeki baba ocağında ve kabri başında anıldı. Annesi ve babası vefat eden Şehidimizin baba ocağında kız kardeşleri tarafından yemek ikram edilen yemek ile başlayan programa, Kırıkkale Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi Yusuf Baran, MHP Merkez İlçe Başkanı Faruk Akbulut, İlçe Jandarma ve İlçe Emniyet Personeli katıldı. Yemek programı sonrası Balışeyh İlçe merkezinde şehit Şahin’in kabri ziyaret edildi. Kabir ziyaretinde Balışeyh ilçe Merkez Cami İmam Hatibi Abdulselam Bedirer tarafından Kuran’ı Kerim okundu, Şehidimiz Ayhan Şahin ve bütün Şehitlerimiz anısına dua edildi.

 

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Kabir ziyaretinde Dernek Başkanı Rıfat Öcal şehit Ayhan Şahin’in özgeçmişi hakkında bilgiler verdi. Başkan Öcal “Şehidimiz Uzm. J.Çvş Ayhan Şahin, 12.02.1972 tarihinde Balışeyh İlçesinde dünya gelmiş Süleyman ve Selvi çiftinin 9 çocuğundan birisidir. İlk ve orta öğrenimini Balışeyh’te lise öğrenimini Kırıkkale’de tamamlamıştır. 1992 senesinde vatani görevini tamamlamasına müteakiben İzmir –Foça ‘da Uzman Çavuş eğitimini tamamlayarak 1994 yılında Bingöl İl Jandarma Komutanlığı emrinde ilk görevine başlamıştır. 14 Ekim 1995 tarihinde pkk terör örgütleri ile çıkan çatışmada Şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Evli ve bir çocuk babası olan Şehidimiz düzenlenen törenle Balışeyh ilçe mezarlığına defnedilmiştir. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi olarak, Şehidimiz Ayhan Şahin kardeşimizi şahadetinin 28.yılında bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bütün Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

HABER: Ercihan Çakmak

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu