Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

Sevdamız Kırıkkale, Başkanımız Saygılı…

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkaleliler Platformu düzenlediği destek yürüyüşüne  binlerce Kırıkkaleli katıldı, Kızılkanat İş Merkezi önünden AK Parti seçim bürosu önüne uzanan coşku seli hep bir ağızdan ‘Başkan Saygılı’ diye haykırdı.  BİNLERCE KİŞİ KATILDISevdamız Kırıkkale, Başkanımız Saygılı… - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Toplantıdan saatler önce Kızılkanat İş Merkezi önünde toplanmaya başlayan Kırıkkaleliler Platformu üyeleri ve onları destekleyenlerin sayısı toplantı saatinde 6 bine ulaştı. Kızılkanat Düğün Salonu’nda yapılan toplantının açılış konuşmasını Platform Sözcüsü Cesur Cebeci, platformun tarihçesi hakkında bilgiler verdi. Cebeci, “Biliyorsunuz ki, bir şehrin yaşanılır bir kent olabilmesi, o şehrin siyasetçisinden, işadamına, esnafından eğitimcisine, bürokratından sendikalarına, sivil toplum örgütlerinden o şehrin eşrafına varıncaya kadar el ele verip, birlik ve beraberlik şuuru ile hareket etmesiyle mümkündür. Mozaik bir yapıya sahip olan Kırıkkale’miz, yıllardır birlik ve beraberlikten yoksun, ferdi çıkar çatışmaları ile hep ayrıştırılmış, bugüne kadar birlik olmayı bırakın, şehirde ne eşraf şuuru, ne Kırıkkale’nin yüksek değerlerine sahip çıkma anlayışı, ne de toplumsal barış kalmıştır.

Sevdamız Kırıkkale, Başkanımız Saygılı… - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Platform Sözcüsü Cesur Cebeci

‘DUVARLARI YIKACAĞIZ’

Kentte yaşayan insanlar olarak memleketine, görüşüne, yaşam tarzına, hatta mahallesine göre ayrıştırılan insanlarımızın birlikteliğini engellemek suretiyle, hep birbiri önüne duvarlar örülmüştür. Bir nevi rüzgarın estiği yönde, menfaat sağlayan zihniyetlerin insanlarımızı ayrıştırma gayretleriyle, kentimiz plansız bir büyüme, programsız bir çalışma ile bugünkü hale gelmiştir. Sonuçta ise geldiğimiz bugünkü nokta, yani eşrafı olmayan, sahipsiz, kimliksiz, markasız, gelişmemiş, karmakarışık bir kültürel yapısıyla sıradan bir il durumuna düşmüştür” şeklinde konuştu.

‘KIRIKKALE’YE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Kırıkkale sevdalılarının şehrin kanayan yarasına parmak basmak, bir nebze olsun katkı sağlamak ümidiyle   4 Şubat 2010 tarihinde ilk adımı attığını sözlerine ekleyen Cebeci, “Amaç olarak kendisine; Hizmet üretecek bürokratına sahip çıkmayı, siyasetçisini benimsemeyi, esnafını korumayı, eğitim seviyesinin yükselmesi için katkı sağlayan kaliteli eğitimcilerini desteklemeyi, en iyi kenti oluşturabilecek bilgili seçilmişlerin arkasında durmayı, büyük farikalar kuracak, binlerce Kırıkkaleliyi istihdam edecek işadamlarına sahip çıkmayı, sivil toplum örgütlerinin Kırıkkale’ye katkılarını sağlayacak artıracak bilincin oluşturulmasına önderlik etmeyi,  Türkiye’ye şamil olacak marka şehir hüviyeti oluşturacak şahsiyetlere değer vermeyi ve şehrin kendine özgü sosyo-kültürel yapısının korunmasıyla beraber geliştirilmesi anlamında önderlik etmeyi ilke edinmiştir” dedi.

Sevdamız Kırıkkale, Başkanımız Saygılı… - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
İl Genel Meclisi Başkan Vekili ve Keskin İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Şerafettin Atalay

‘BİRLİKTE BAŞARDIK’

Cebeci konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bundan dört yıl öncesinden bahsediyoruz. Şimdi geldiğimiz noktaya bakarsak, bu kalabalıkla bazı şeyleri başardığımızın farkındayız. O gün temelin atılmasında var olan ancak bu toplantıda aramızda bulunmayan Kırıkkale sevdalıları var. Biliyoruz ki, onlarında gönülleri bizimle, sevdaları ortak sevdamız. Hasletlerimiz aynı. Bugün aramızda bulunmayan o değerli Kırıkkale sevdalılarına teşekkür ediyorum.  Bugün burada yine ortak sevdamız Kırıkkale için toplandık ve biliyorsunuz ki önümüzde bir Belediye seçimi var. Kimse zannetmesin ki, siyasi bir hamledir. 2010 yılında bu oluşumun temelleri atılırken düşünüldüğü gibi, burada toplanmamızın nedeni; Kırıkkale’ye bir çivi çakacak, Kırıkkale’yi bir adım öne götürecek, şehri bütünleştirecek, toplumsal barışı sağlayacak, eğitimine, kültürüne, esnafına, iş adamına, hizmet edecek, bürokratına sahip çıkacak, halkının istek ve taleplerine, beklentilerine cevap verecek siyasetçisini tespit edip, omuz vermektir.

‘SAYGILI’NIN YANINDAYIZ’

Bu anlamda yaptığımız toplantılar ve istişareler sonucunda; yıllardır Kırıkkale’nin tozunu yutmuş, çamurunu ayaklarında hissetmiş, şehrin ticaretinde yer almış, esnafın sorun ve sıkıntılarına hakim, siyasetin içinde yoğrulmuş Sayın Mehmet Saygılı’nın  siz Kırıkkale sevdalılarının beklentilerine cevap verecek bilince sahip olduğu kanaati hasıl olmuştur. Bizde Kırıkkale platformu, Kırıkkale sevdalıları olarak,  Kırıkkale için elimizi taşın altına birlikte koyacağına inandığımız Sayın Saygılı’nın yayında olacağımızı buradan ilan etmek istiyorum”

‘SEÇİMİN ÖNEMİ BÜYÜK’

Cebeci’nin konuşmasının ardından kürsüye İl Genel Meclisi Başkanvekili Keskin İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Şerafettin Atalay çıktı. Atalay, “Bu seçim ülkemiz açısından çok önemli. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kurulan kirli tezgaha en güzel cevabı da halkımız sandıkta verecektir” dedi. Daha sonra kürsüye gelen Ertuğrul Pehlivanlı ise platformun ve destekleyenlerin Kırıkkale için en doğru kararı verdiğini dile getirdi.

BAŞBAKAN 4 MART’TA GELECEKSevdamız Kırıkkale, Başkanımız Saygılı… - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Toplantı konuşmaların ardından sona erdi, salona sığmayan vatandaşlar Zafer Caddesi’nde birleşti. Ellerinde parti bayrakları ve Türk bayrakları ile seçim bürosuna hareket eden binlerce kişi uzun bir kortej oluşturdu. Yürüyüşçülere esnaflar ve vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Kendisine destek verenleri seçim bürosu önünde karşılayan Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı, caddeye sığmayan kalabalığı işaret eti ve “Bu yürüyüşü organize edenler bir şeyi unutmuş, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 4 Mart’ta Kırıkkale’ye gelecek” diyerek coşku selinin atmosferini esprili bir şekilde yorumladı.

‘BİR TEK MUTLU YÜZ BİLE BİZE GÜÇ VERECEKTİR’Sevdamız Kırıkkale, Başkanımız Saygılı… - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Saygılı önce omuzlarda taşındı ardından trafonun üzerine çıkıp destekçilere teşekkür etti. Saygılı’ya İl Başkanı Mehmet Demir de eşlik etti. Adaylığına karar verilmesinin ardından başladığı seçim çalışmalarında halkın kendisine büyük teveccüh gösterdiğini ifade eden Saygılı, “Kırıkkale halkı beni hiç yalnız bırakmadı. Gece gündüz çalışıyoruz ama yorgun ve yılgın değiliz. İşte hizmete talip olmak böyle bir şey. Kırıkkale’de yaşayan tek kişinin yüzündeki mutluluk bile bizlere daha da güç verecektir” dedi.

‘SÖZÜMÜ TUTACAĞIM’Sevdamız Kırıkkale, Başkanımız Saygılı… - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Saygılı, şöyle konuştu; “Aday adaylık başvurusu yaptığım gün bir şeyin sözünü vermiştim. Allah’ın hesabında adaylığım varsa, Allah nasip ederse, partimizin yerel seçimlerde almış olduğu oyu yükseltmek için gece gündüz çalışacağıma söz vermiştim. Şimdi bu sözü tutmak için, benimle birlikte olmaya var mısınız?”

0 0 votes
Haber Değerlendirme
6 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
kurtoğlukk
kurtoğlukk
3 Mart 2014 12:14

taşıma vatandaşlar sapı çok denesi az lafına benzer

kurtoğlukk
kurtoğlukk
3 Mart 2014 11:19

Taşıma ile gelen halk sapı çok denesi az olurmuş tarihi söz

Ali
Ali
3 Mart 2014 00:07

6bin degil 50 bin kişi saydım ben sonra karıştırdım ama tahminim 100 bin 🙂

Hasan
Hasan
2 Mart 2014 19:38

Size oy moy yok.Oylar Saadet’e.

Başa dön tuşu