Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Silah OSB’de savunma sanayi firması kurulacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası meclisi 2019 yılı ilk Meclis Toplantısını Meclis Başkan Vekili Ragıp Cihat Mencet başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, Silah İhtisas OSB’de TSO öncülüğünde kurulması planlanan Savunma Sanayi firması ile ilgili bilgiler verildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Toplantıda Yönetim Kurulu Faaliyetleri, 2018 Aralık ayı Mizanı Gelir-Gider Raporları, 2018 Bilançosu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Meclis Başkanı Ömer Akçelik’in cenazesi nedeniyle katılamadığı toplantıda ayrıca TSO’nun 2018 yılı faaliyetleri ve sektörel haberlerin yer aldığı Kırıkkale TSO Vizyon Dergisi’ni meclis üyelerine tanıtıldı. Derginin her yıl daha da zengin içeriklerle çıkarılacağını ifade eden odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, Silah İhtisas OSB’de TSO öncülüğünde kurulması planlanan Savunma Sanayi firması ile ilgili de bilgi verdi.

KÖPRÜLÜ VİNÇ OPERATÖRÜ SEVİYE 3 KURSU

Diğer taraftan açılacak olan Köprülü Vinç Operatörü Seviye 3 kursu hakkında bilgiler verildi. Yapılan açıklamada “Bilindiği üzere, 11 Kasım 2018 tarihinde yayımlanan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tebliği ile zorunluluk getirilen “Köprülü Vinç Operatörü Seviye 3” mesleği potansiyeli ve içerdiği yüksek risk nedeniyle büyük önem arz etmektedir. Ayrıca 11 Kasım 2019 tarihinden itibaren belgesiz çalışanlar için kişi başı aylık 775 TL cezai yaptırım uygulanacaktır. Odamız ve MEYBEM işbirliğiyle, sınav ve belgelendirme hizmeti büyük bir hızla başlatılacaktır. İmalat sanayinin uzun zamandır beklediği bu belgelendirme hizmeti için talep toplanmaya başlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x