Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

SMMMO üyelerine lisansüstü eğitim fırsatı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Üyelerine lisansüstü eğitim verilmesi için çalışmalara başlatan Kırıkkale Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Arslan, başkanlığında protokol imzaladı.

 

PROTOKOL İMZALANDI

Kırıkkale Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Ferman Aldemir ve Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Abdussamed Yeşildağ, arasında üniversite toplantı salonunda imzalanan protokole,  oda yönetimi ve akademisyenler katıldı. Konuşmaların ve protokolün imzalanmasının ardından yapılan sohbette birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.  Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Arslan, oda ile yapılan çalışmaların bununla sınırlı kalmaması gerektiğini ve gereken her konuda üzerlerine düşen vaziyeti birlikte yapmaya hazır oldukları vurgusu yaptı. Prof. Dr. Ersan Arslan “Üniversitemizin sadece kendi içerisinde eğitim, öğretim, araştırma çalışmaları değil aynı zamanda Üniversite dışındaki hem şehrimizdeki hem de Ülkemizin farklı kuruluşlarıyla protokol çalışmaları kapsamında hem eğitim hem araştırma çalışmalarını yaygın şekilde yapmaya başladık. Daha önce yapmış olduğumuz Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik ile yapmış olduğumuz protokol kapsamında tezsiz yüksek lisans çalışmaları başlamıştı. Söz konusu tezsiz yüksek lisans programının ilk mezuniyet törenin yakın zamanda yapacağız. Bugün de sizlerle yaptığımız protokol kapsamında, odanıza mensup olanların yüksek lisans yapmasına imkân tanıyoruz. Şehrimizin muhasebecileri ve mali müşavirlerine hayırlı olsun” diye konuştu.

 

ZAMAN TEKNOLOJİ ZAMANI

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Arslan’ın oluruyla ve Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Abdussamed Yeşildağ´nın destekleriyle bir ilki gerçekleştirdiklerini açıklayan Kırıkkale Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Başkanı Ferman Aldemir, Hayat boyu öğrenme odaklı yaklaşım kapasın da odamız başkanlığına bağlı stajyer adaylar, stajyerler, serbest muhasebeci ve mali müşavirlere lisans üstü eğitim verilmesi için Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü ile eğitim ve işbirliği protokolü yapılması için ön görüşmeler başlatıldı. Görüşmeler güzel sonuçlar verdi. Şimdi protokol imzalıyoruz. İki taraf içinde hayırlı ve uğurlu olsun. Bu çalışma bununla sınırlı kalmayacak. Yeni projeler için çalışmalar başlatacağız. Kırıkkale’de 166 üyemiz bulunuyor. 96 adet büro çalışmaya devam ediyor. Toplam 15 bin kişiye hizmet veriyoruz. Yükümüz çok ağır. Fakat yılmadan devletimize hizmet ederek çalışıyoruz. Zaman teknoloji zamanı. Önceden her şey kâğıt üzerinde yapılıyordu. Şimdi ise bilgisayarlar üzerinde gerçekleşiyor. Bizlerde kendimizi yenileyerek ilerliyoruz. Üniversite ile protokol imzalayarak, yüksek lisanlı muhasebeciler olmak için talebimiz gerçekleşti. Sağ olsun Rektörümüz Aslan, buna sıcak baktı. İnşallah üniversite ile daha güzel çalışmalarımız olacak.” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x